Bugun...

19 Ekim 'Muhtarlar Günü' Kutlandı

İlçemizde "Muhtarlar Günü’ dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 20-10-2018 06:58:00

19 Ekim 'Muhtarlar Günü' Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü olması nedeniyle ilçemizde tören düzenlendi ve ziyaretler yapıldı.
İlçe merkezi ile belde ve köy muhtarları, Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ergül başkanlığında Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan muhtarlar günü kutlaması Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve konuşma ile devam etti.
Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ergül yaptığı konuşmasında, bugün teşkilatlarının  kuruluş yıl dönümünü kutlamak için toplandıklarını belirterek, "Bizlerin yaşadığımız yerdeki halkımızın seçtiği demokrasinin mihenk taşlarıyız, bu neden gerçek demokrasinin temsilcileri olarak kısıtlı bütçe ve devlet yardımları ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz, mahalli idarelerin bir birimi olarak devlet tarafından diğer mahalli idareler birimlerine yapılan katkıların doğrudan muhtarlıklara da yapılmasını istiyoruz. Günümüz kutlu olsun" dedi. 

Bu konuşmanın ardından, Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı ve yönetimi İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a ziyarette bulundular.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolat’tan Muhtarlara Bilgilendirme
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle dün Kaymakamlık tarafından Öğretmenevi’nde muhtarlara öğle yemeği verildi. Yemeğe Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Cem Gökdemir, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan ve muhtarlar katıldı.
Yemekte muhtarlarla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolat, köylerde hazine yerlerini kullananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yemekte milli emlak şeflikleri, imar barışı ve köylere gelen sular ile ilgili bilgiler aktarıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü; “Bizim teşkilatımızda ilde il müdürlüklerinde, ilçelerimizde kaymakamlıklarda Milli Emlak Şeflikleri olarak faaliyete başlamıştır. Bundan dolayı son bir aydan fazladır ilanlar ve broşürler dağıtıyoruz. Milli emlak şefliklerimiz sanırım bütün köylere gönderdi bunlarla ilgili, hazine yerlerini kiralama ile ilgili, satışıyla ilgili ve ecrimisim ile ilgili sizlere broşürler ulaştı sanırım.
Bizim sizden istirhamımız köylerinizde bulunan vatandaşlarımıza hazineye ait olan yerleri kullanan vatandaşlar ya da ecrimisim ile kullananlar broşürlerde belirtildiği gibi süreyi geçirmeden ilçede Milli Emlak Şefliklerine müracaatlarını yapsınlar, işlemlerini tamamlatalım. Aynı zamanda bilindiği üzere burada daha önce de bir toplantı yapıldı. Ben kendim bulunamadım ama imar barışı ile ilgili bilgilendirme yapmıştık. Bilindiği üzere imar barışı 31.10 tarihi itibariyle süresi bitmekte. Yani imar barışına uygun 2017’nin 12. Ayının 31’inden önce yapılmış imar barışına uygun olan ruhsatsız, ruhsata aykırı, kaçak yapı binalarınızı köylerinizde, çevrenizde hala müracaat etmeyenler varsa uyarın, bu kanun ve haktan kullansın vatandaşlarımız. 
Aynı zamanda sizlere mutlaka yazı geldi bildiğim kadarıyla duyurduk biz, Kaymakam Bey de mutlaka sizlere söylemiştir; Jandarma’mızın bu konuda bize vermiş olduğu destek, tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim, sizlere de teşekkür ederim. İmar barışını istismar ederek 2018’de kaçak yapılaşmaya müsaade edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim size. Bu işte başarılı olmamızın en büyük yegâne temeli sizin vereceğiniz desteğe bağlı. Çünkü hiçbir milyon personel olsa falanca köyde kaçak ya da falanca köyde ruhsatsız yapılan binaları tespit etmek mümkün değil. Ama sizler bulunduğunuz bölgede buna ciddi manada destek vermeniz gerekir. İmar barışı kanununu istismar etmeye müsaade etmeyelim. Nasıl temiz havayı solumak ihtiyaç olduğu gibi, temiz suyu içmek ihtiyaç olduğu gibi köylerimizi, kentlerimizi göz kirliliğinden korumak bizim görevimiz olmalı. Onun için bu konuda kaçak inşaat yapmaya müsaade etmeyelim. Hiçbir zaman bu kanun şaka değil bu tespitlerini yapıyoruz. Bu bölgeden de baya tespit yapıp Cumhuriyet Savcılığına başvurumuzu yatık. İşlemler yürümekte. Ekiplerimiz dolaşmakta. Bunu nasıl tespit edeceksiniz sorusuna rahatlıkla cevap verebilirsiniz. Bizim uydu fotoğrafları ile 2017’nin 12. Ayına kadar tüm binaların resimleri var bizde. Yani yalan yanlış beyan edip, hileli bir beyanda yapı kaydı alsa bile belge geçerli değil. Çünkü o biz onları tespit ediyoruz, bizde fotoğrafları var, sistemden tespit ediyoruz. Almış olduğu belgenin hileli olduğu, geçerli olmadığı onun için bunlara tenezzül etmesinler. Kaçak yapılara müsaade etmeyelim. Sizden destek bekliyoruz” dedi. Görüşme daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. 

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 672 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI