Bugun...

2018-2019 DÖNEMİ ASANSÖR BAKIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmenliği kapsamında Gelibolu mücavir alanları içerisinde bulunan asansörlü binaların 2018 -2019 yılları içerisinde periyodik kontrollerinin yapılması kapsamında Gelibolu Belediyesi, AYK Teknik Muayene Hizmetleri Anonim Şirketi ile protokol imzaladı.
facebook-paylas
 Tarih: 28-12-2017 05:37:05

2018-2019 DÖNEMİ ASANSÖR BAKIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının; 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” hükümlerine göre;
Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolünün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. 
Bu Kapsamda Gelibolu Belediyesi ; Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, ilçe mücavir alanları içerisindeki yapılarda bulunan tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacı ile, AYK Teknik Muayene Hizmetleri Anonim Şirket ile Belediye arasında 2(iki) yıllık protokol imzalanmıştır.
İlgi yönetmelikte bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğini sağlamak ve asansörlerinin periyodik kontrollerini yılda en az bir defa yaptırmak zorundadır.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının her yıl güncellediği ve 2018 yılı için yıllık kontrol hizmet bedeli olarak belirlediği ve protokol süresince uygulanacak fiyatlar; bina kat aralığına göre 245 TL ile 277 TL aralığında tahsil edilecektir.
Yıllık kontrol sonucunda ; Kırmızı etiket iliştirilmiş olan güvensiz, Sarı Etiket iliştirilmiş olan kusurlu ve mavi etiket iliştirilmiş olan hafif kusurlu asansörlerde, tespit edilmiş kusurlu noktalar için uygunsuzluk sonrası yapılacak ilk takip kontrollerinde, yönetmelikte belirtilen yasal süre içinde yapılması durumunda ücret tahsil edilmeyecektir.
İkinci ve daha sonraki takip kontrolleri için yıllık kontrol hizmet bedelleri kadar ücret tahsil edilecektir.

  Bu haber 1131 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI