Bugun...

228 ESER, CUMHURiYET SEVGiSi iÇiN YARIŞTI

Gelibolu Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu yıl üçüncü kez düzenlediği, resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere üç dalda yapılan “Cumhuriyet nefestir” konulu yarışma sonuçlandı.
facebook-paylas
 Tarih: 25-10-2018 07:08:09

228 ESER, CUMHURiYET SEVGiSi iÇiN YARIŞTI

Öğrencilere Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşılamak, çocukların resim, şiir ve kompozisyona olan ilgilerini desteklemek amacını taşıyan yarışmanın seçici kurulu, eserleri değerlendirerek dereceye giren öğrencileri açıkladı.
İlçe genelindeki resmi-özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan, ilkokul 1-2-3-4. sınıf öğrencileri için resim, ortaokul 5-6-7-8. sınıf öğrencileri için şiir ve lise 9-10-11-12. sınıf öğrencileri için de kompozisyon ve resim olarak belirlenen geleneksel yarışma için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne toplam 228 eser teslim edildi.
Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Çoban ve Deniz Cankara, emekli edebiyat ve resim öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği öğretmenlerden oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda; resim dalında ilkokul öğrencileri arasında 108 eser arasından 26 Kasım İlkokulu’ndan 4-B sınıfı öğrencisi Tanem Ertuğrul birinci, 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu’ndan 2-C sınıfı öğrencisi Zeynep Kaya ikinci, yine aynı okuldan 4-C sınıfı öğrencisi Nurgül Fidan Haser üçüncü oldu. Bu dalda 26 Kasım İlkokulu’ndan 2-A sınıfı öğrencisi Ada Güdücü’nün çalışması mansiyon ödülüne layık görülen eser oldu. Birbirinden iddialı eserlerin yarıştığı bu kategorideki resim yarışmasında Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’ndan 3-A sınıfı öğrencisi Yağmur Ece Koşar ve yine aynı okuldan 4-A sınıfı öğrencisi Selen Bağçuvan jüri özel ödülüne layık görüldüler.
Lise 9-10-11-12. sınıf öğrencileri için düzenlenen ve 28 eserin teslim edildiği resim yarışmasında ise tüm ödülleri Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri paylaştı. Birincilik ödülünü 10.sınıf bilişim öğrencisi Hayat Budakoğlu kazanırken, 11.sınıf çocuk gelişimi öğrencisi Beyza Ar ikinci olurken, 9-A sınıfı öğrencisi Duygu Dalkıran üçüncü oldu. Bu kategoride 10.sınıf bilişim öğrencisi Ceyda Danabaş mansiyon ödülüne layık görüldü. Yine bu kategoride de aynı okuldan 12.sınıf adalet öğrencisi İkranur Ertaş ve Gelibolu Anadolu Lisesi’nden Serhat Yiğit jüri özel ödülüne layık görülen isimler oldu.
45 eserin yarıştığı şiir kategorisinde seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda 100.Yıl Barış Ortaokulu 7-F sınıfı öğrencisi Didem Erdoğdu “Ben Cumhuriyetim” eseri ile birinci, aynı okuldan 8-C sınıfı öğrencisi Seray Acar “Atatürk’ün gözlerinde Cumhuriyet” isimli eseri ile ikinci, yine aynı okuldan 8-G sınıfı öğrencisi Dilay Sezgin “Sonsuza dek Cumhuriyetle” isimli eseri ile üçüncü oldu. Şiir kategorisinde Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu’ndan 5-A sınıfı öğrencisi Melek Çalışkan’ın “Cumhuriyet özgürlüktür” başlıklı eseri mansiyon ödülüne layık görüldü.
Yarışmaya toplam 47 eserin teslim edildiği kompozisyon kategorisinde ise Gelibolu Fen Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Yusuf Yunus Akın “Bir kasımpatı kadar özgür” başlıklı eseri ile birinciliği, Anadolu İmam Hatip Lisesi  11-A sınıfı öğrencisi Furkan Günpınar “Puslu güz” isimli eseri ile ikinciliği, Ecebey Meslek Teknik Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Nida Elif Selci “Sonsuzluğa Cumhuriyetle” başlıklı eseri ile üçüncülüğü elde etti. Bu kategoride, seçici kurul tarafından övgüye layık görülen Gelibolu Fen Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Nur Efşan Şimşek’in “En büyük hazinemiz” isimli eseri mansiyon ödülünü kazandı.
Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 14:00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda takdim edilecek. Yarışmaya katılan eserler saat 15:00’den itibaren de AKM’nin ikinci katında açılacak sergi ile bir hafta süre ile vatandaşların beğenisine sunulacak.

Haber: Mehmet BOZKURT

  Bu haber 1040 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI