Bugun...

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.
facebook-paylas
 Tarih: 26-11-2018 06:29:15

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayelerinde Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organizasyonuyla kutlama programı düzenlendi.İlçemizdeki ilk tören, iskele meydanındaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca tarafından çelenk konması ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çelenk sunma törenin ardından ikinci tören Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Günün anlam ve önemi belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca tarafından yapıldı. Karaca konuşmasında, “Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Çocuk, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. Ailede süregelen eğitim süreci okul çağma gelindiğinde öğretmenler ile devam eder. Okul çağma gelen her çocuk yine de desteğe muhtaç bir haldedir. Öğretmenler evlatların aileden uzak olarak bulunmuş olduğu okul zamanlarında onların en büyük yardımcısı durumundadır ve bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Öğretmen kendini sadece okul ile sınırlamayacağı gibi okul dışında getto oluşturup dar alanda kendini hapsedemez ve toplumdan soyutlayamaz. Çünkü o bir liderdir. Soyutlarsa öğretmen olamaz. Toplumun içinde olmalı bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel hayatına katılmalı, katkı sağlamalı ve yönlendirmelidir ki kalkınmanın temel şartı olan eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltebilsin.
Bir milletin modern ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olan uluslar, eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır. Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk’e “İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda O, “Eğitim Bakanı olarak ulusal irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretimin büyük önemine dikkati çekmiş ve bu alanda köklü değişikliklere imza atmıştır.
Sözlerime Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ‘ün sözleri ile son vermek istiyorum : “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanmamıştır. ” diyerek öğretmenlerinin değerini, onlara karşı olan sevgi ve saygısını bu güzel ifadelerle belirtmişti. Hepimizin günü kutlu olsun” dedi.
Bu konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan kutlama mesajları okundu. Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, şarkılar söylendi, video gösterimi yapıldı. 2018 yılı içinde ilçemiz okullarından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca tarafından verildi.
Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kolordu Komutanlığından görevli Albay, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Tatlıcan ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından verildi. Yarışlarda dereceye giren öğrenciler:
Resim Dalında; 1. Berrak Okuyucu - Gazi Süleyman Paşa İlkokulu, 2. Tanem Ertuğrul - 26 Kasım İlkokulu, 3. Nurgül Fidan Haser - 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, Mansiyon ödülleri Eslem Orta - Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu, Behlül Bozkurt - Gazi Süleyman Paşa İlkokulu.
Şiir Dalında, 1. Seray Acar - 100. Yıl Barış Ortaokulu, Dilay Aydın - Namık Kemal Ortaokulu, 3. Melis Defne Arslan - 100. Yıl Barış Ortaokulu
Kompozisyon Dalında; 1. Melis Bingüler - Gelibolu Anadolu Lisesi, 2. Nida Elif Selci - Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Duygu Zeytinlili - Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Başkan Özacar, kısa bir konuşma yaparak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları “Veli Toplantısı” skecini canlandırdılar. Kutlama törenleri öğrencilerin hazırladıkları oratoryonun düzenlenmesi ile son buldu.
Törene, Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kolordu Komutanlığını temsilen Albay Mehmet Bozkurt görevli komutan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tatlıcan, siyasi parti temsilcileri, Emniyet Müdürü Şafak Özkan, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

  Bu haber 1047 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI