Bugun...

5 Nisan Avukatlar Gününde Kokteyl

Gelibolulu avukatlar, “5 Nisan Avukatlar Günü”nü Gelibolu Balık Restaurant’ta kokteyl düzenleyerek kutladı.
facebook-paylas
 Tarih: 06-04-2018 07:11:38

5 Nisan Avukatlar  Gününde Kokteyl

Gelibolu Balık Restaurant’ta düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını Gelibolu Baro Temsilcisi Av. Erdoğan Doğan tarafından yapıldı. Baro Temsilcisi Av. Erdoğan Doğan; “Türkiye Barolar Birliğince geçen yıllarda alınan bir karar ile tüm barolarca 5 Nisan günüde avukatlar günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tüm meslektaşlarımızın avukatlar haftasını ve avukatlar gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesile ile mesleğimize yıllarca hizmet etmiş fakat bugün aramızda bulunamayıp, ahirete intikal eden çok değerli meslek büyüklerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum. Bu yıl aramıza yeni katılan avukat arkadaşlarımıza hoşgeldin diyor, başarılar diliyorum.”
Daha sonra Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına Savcı Furkan Çakır, Gelibolu Kıdemli Hakimi Sabri Bayar, konuşma yaptı.
Son konuşmayı ise Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan yaptı.
Şarlan; “Bizler, bağımlı yargının, bağımlı adalet doğuracağına inanırız. Avukatlar, Atatürk ilkelerine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine bağlıdır.
Bunun için bizler bu ülkenin bağımsız avukatlarıyız. Biz Avukatlar, Herkes için adalet diye haykırırız. Gün olur kumpaslara uğrayanlar için, gün olur hakkı yenilenler için haykırırız. Hiç tanımadığımız, bilmediğimiz hatta karşılaşmadığımız insanlar için haykırırız. Demokrasiyi yüceltmek için haykırırız. Güçler ayrılığı için haykırırız. Silahların eşitliği için haykırırız. Bağımsız, tarafsız, hesap veren, güven veren ideal hukuk sistemi için haykırırız. İnsan hak ve özgürlüklerini geliştirmek için haykırırız. Bizleri sadece mahkeme salonlarında, bürolarımızda görmezsiniz. Biz karakollardayız, biz Adliyelerdeyiz, biz Mahkemelerdeyiz. Biz hakları yenilenler neredeyse oradayız, BİZ AVUKATLAR HERYERDEYİZ. Çocuk Hakları Komisyonumuzla, çocuklarımızın yanındayız. Kadın Hakları Komisyonumuzla, kadınlarımızın yanındayız. Çevre Komisyonumuzla, doğanın, çevrenin yanındayız. Atikhisar'dayız, Kaz dağlarındayız, Türkiye’nin ormanlarındayız. Bizler, Türkiye’nin okullarındayız.Bizler, Ayvacık depreminde depremzedelerin yanındayız.Onun için biz tepeden tırnağa Türkiye’yiz. Türkiye biziz.Yıllardır, her türlü haksızlığa karşı çıkarız.Mücadelemiz, Mesleğimizin onuru içindir, cüppemizin saygınlığı içindir.Onun için mesleki örgütlerimize saldırılar olur,Onun için saldırılara maruz kalırız.Bunun için biz Avukatlar, sindirilmeye direniriz,bize uygulanan şiddette direniriz.Ekonomik zorluklara direniriz.Özlük haklarımız için direniriz.Biz insanımızın hakkını ararken, kendi hakkımız için de direniriz.” dedi.
Gelibolu Balık Restaurant’ta kutlanan Avukatlar Günü Kokteyli’ne Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gözütok, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, MHP İlçe Bşakanı Eyüp Büyükzöngür, Emniyet Müdürü Halil Genç, savcılar ve avukatlar katıldı.

  Bu haber 1919 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI