Bugun...

79. YILINDA ÖZLEMLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yıl dönümünde ilçemizde düzenlenen törenlerle anıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 10-11-2017 15:02:44

79. YILINDA ÖZLEMLE ANDIK

İlçemizdeki ilk tören, 2. Kolordu Karargah binası önündeki Atatürk Büstüne Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallıoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın çelenk sunumları ile başladı. Ardından 09.05’de saygı duruşunda bulunularak sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirildi ve İstiklal Marşının okunmasından sonra tören burada sona erdi.

Törenin ikinci bölümüne Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda devam edildi. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gelibolu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Gökkaya tarafından gerçekleştirildi. Gökkaya konuşmasında; “Atamızın aramızdan ayrılışının 79. Yılında onu rahmetle ve özlemle anıyoruz. Atatürk'ü büyük bir lider yapan milletine olan güveni ve sevgisiydi, o 19 Mayıs 1919'da Samsun’a ayak basarken Türk milletinin vatan sevgisine güveniyordu. 8-9 Temmuz 1919 gecesi "çok sevdiğim askerlik vazifemden istifa ediyorum' diye yazarken yine sadece Türk milletine güveniyordu. O zamanki Türk milleti bu güveni boş çıkarmamış, Erzurum Kongresi'nde M. Kemal'i Milli Mücadele'nin lideri yapmıştır. Onun liderliğinde Türk milleti Milli Mücadele'yi kazanarak, güvenini haklı çıkarmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra da Türk milleti ona güvenerek Cumhurbaşkanı yapmıştır. 15 yıl yürüttüğü bu görevde az zamanda çok önemli işler başarmıştır. Herkesin hasta adam dediği, cahil ve geri kalmış, savaşlarla beli bükülmüş bir topluma ve devlete ümitsizlikle bakmamış, aksine yılmadan çalışmış sayısız inkılaplar gerçekleştirmiştir. Türk devletini ve toplumunu çağdaş ülkelerin de üzerinde bir seviyeye çıkarmayı hedeflemiştir. Onun bu çabaları ve başarılan haklı olarak dünya'da büyük saygı uyandıran bir lider olarak anılmasını sağlamıştır. Kazandığı zaferler ve gerçekleştirdiği inkılaplar onun Türklerin atası olarak kabul edilmesini sağlamıştır.”
Kolordu Komutanlığında görevli Piyade Albay Serhat Demirbaş tarafından da bir  sunum yapıldı. 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu 4.  Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Aslı Nalbantoğlu ile Beyza Doğramacı eşliğinde 10 Kasım ile ilgili sunum yapıldı.
 Programın sonunda ise, Gelibolu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Çiğdem Salcan, Derya Ünallı ve Müzik Öğretmeni Ferhan Günal tarafından hazırlanan oratoryo ve törene katılanlardan büyük alkış aldı. Törenlere  protokolün yanı sıra siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 942 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI