Bugun...

Ak Parti Kadın Kolları 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

AK Parti İlçe Kadın Kolları üyeleri tarafından, 81 ilde eş zamanlı olarak 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 15-11-2018 06:09:23

Ak Parti Kadın Kolları 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

lçe Parti binası önünden başlayan yürüyüş Vedat Namık Uraz Halk Bahçesinde son buldu. Yürüyüşe; AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şakar ve kadın kolları üyeleri katıldı.
AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Şakar yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Diyabet, zamanında bir iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluk yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı tip iki diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Uluslararası diyabet federasyonu verilerine göre dünyada 425 milyon diye bitti yetişkin vardır, bu demektir ki her 11 kişiden biri diyabet hastasıdır. Diyabet açısından risk grupları birliğini hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta başta kalp krizi, göz sorunları, ayak yaraları ve Ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu vesileyle bütün verdiği zararların neler neler olduğunu mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için bu etkinlikte gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz"  ifadelerini kullandı. 
Yürüyüş sonunda kadın kolları İlçe Sağlık Müdürlüğü hemşirelerinin kontrolünde şeker ölçümü yaptırdılar. 

  Bu haber 813 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI