Bugun...

Akademi Rumeli 4 Katılımcılarını Gelibolu Sanat Ağırladı

Projesi kapsamında olan Gelibolu gezisi sonunda Gelibolu Sanat Derneği, katılımcı 200 genci ve proje koordinasyon ekibini Hamzakoy Burçin Restaurant’ta kendi imkânlarıyla ağırladı.
facebook-paylas
 Tarih: 01-08-2018 06:37:25

Akademi Rumeli 4 Katılımcılarını  Gelibolu Sanat Ağırladı

Rumeli Akademisi Eğitim Kültür Derneği tarafından Edirne Valiliği ortaklığında ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının fon desteğiyle 20-30 Temmuz 2018 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilen kapsamlı bir kültür-sanat projesidir. 
Akademi Rumeli 4 projesi kapsamında oluşturulan fikir ve sanat atölyelerinde görevli olarak 10 Balkan ülkesinden Edebiyat, Görsel Sanatlar, Gastronomi, Müzik, Tiyatro-Sinema, Tarih-Kültür, Medya ve İletişim, alanlarında eğitim almak için ülkemizi ziyaret eden 180 yetenekli gencin 41 seçkin sanatçıyla buluşarak sanatsal yönden gelişmesine ufuk ve vizyonlarının genişlemesine, Türkiye ile olan bağlarının güçlendirilmesini hedefleyen proje başarı ile gerçekleştirilmiştir.
Katılımcı misafir öğrencilerimizin ülkeleri; Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Kosova, Romanya, Kırım, Makedonya, Bosna Hersek, Gagavuz yeri.
Gelibolu Sanat Derneği Başkanı Cem KILINÇ;
Bu Proje içeriğine bakıldığında son zamanlarda gördüğüm en özel proje diyebilirim. Balkan ülkelerinde Türklerin bir araya getirilmesi, kaynaşması, kültürel alışverişte bulunması ve Türk topraklarında zaman geçirebilmeleri adına her ince ayrıntının titizlikle düşünüldüğü bir kardeş buluşması olarak da tanımlayabilirim. Böyle büyük organizasyonları illerde ve ilçelerinde görme olasılığımız büyük oranda düşük. Değerli koordinasyon ekibi bizleri de bu projeye davet ederek gururlandırdılar. 
Bizler de Gelibolu gezisi sonucunda bu 200 yetenekli gencin ilçemizi de görmesini arzu ettik. Otobüsleri Gelibolu’dan transit geçirip Edirne’ye göndermeyi hiçbir suretle gönlümüz el vermeyecekti. Yerel yönetimlerden destek istedik aslında ama aldığımız geri dönüşler bizleri hayli üzdü. Böyle bir ziyarete kayıtsız kalınsa da, kalbimiz kırılsa da, biz o özel yetenekli gençlere ilçemizi kendi imkânlarımızla tanıttık göğsümüzü gere gere! Her daim de davranışımız bu şekilde olacaktır, bizler Gelibolu’yu seven insanlarız. İlçemiz için de ne gerekiyorsa yaparız.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 15057 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI