Bugun...

Belediye Meclisi Ekim Ayı Mesaisi Tamamlandı

2018 yılının onuncu meclis toplantısı 13 gündem maddesi ile gerçekleştirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2018 06:57:00

Belediye Meclisi Ekim Ayı Mesaisi Tamamlandı

2019-2020-2021 yılları çoklu bütçe taslağı ile 2019 mali yılında uygulanacak tarifeler plan bütçe komisyona havale edildi.
Gelibolu’nun Milli Atleti Şefki Koru anısına kurtuluş koşusunun yapılmasının karar altına alındığı toplantıda, bu organizasyonun geleneksel hale dönüştürülmesi ve Atletizm Federasyonu’nda yer alması için meclis, Başkanı Mustafa Özacar’a gerekli görüşmeleri yapması için yetki verdi. Diğer yandan Alaeddin Mahallesi Kapalı Pazar Yeri ile ilgili ada ve parselin tarla vasfında çıkartılarak, pazaryeri alanı olarak belirlendi.
Belediye Başkanı Özacar talep edilen bu yerin satın alınması konusunda ilgililer ile görüşmelerin hız kesmeden süreceğini vurguladı.
İmar plan değişikliği ile ilgili 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kasım ayı olağan toplantısının 5 Kasım 2018 Pazartesi saat 15:00 olarak belirledi.
İL GENEL MECLİSİ İSKELE YAPILMAMASI KARARI ALDI
Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Gelibolu’da keşmekeş kangren hale gelen Gelibolu iskelesinin şehir içinden kalkması konusunda yol kat ettiğimizi sanıyorduk ama bize bilgi verilmediği için durdurulduğunu sizler gibi dışarıdan duyuyoruz.
Özacar, “2013 yılında dönemim valisi ile anlaşmalar yapıldı. Daha sonra çeşitli eksiklikler çıktı ve revizyonlar oldu. Bizim başvurularımıza karşı cevap verende olmadı bizde sizlerle birlikte sağdan soldan duyduk. Aralık 2016 yılında biz kesin bir anlaşma yaptık, İl Özel İdaresi ile. 2017 Mart ayında ihalesinin yapıldığını öğrendik ve Haziran ayında da temelini attık 18 ayda biteceğini belirttiler. GESTAŞ’a yapım işinin verildiğini, 25 yıllığına işleteceğini belirtmişlerdi.  GESTAŞ’ın borçlanma ile ilgili sıkıntı yaşamasından kaynaklı kimsenin kefil olmadığı için İl Genel Meclisinde maliyetin yüksek olduğunu  ve yapılmamasının gerektiği kararı alınmıştır” ifadelerini kullandı.

  Bu haber 878 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI