Bugun...

BİZ DOĞAYI KORUDUKÇA DOĞA DA BİZİ KORUR

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Gelibolu Devlet Hastanesi küçük kahramanlarla birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nü kutladı.
facebook-paylas
 Tarih: 08-06-2017 12:51:54

BİZ DOĞAYI KORUDUKÇA DOĞA DA BİZİ KORUR

1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü, Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları çevre sorunlarının artmasına sebep olmuş, bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebebiyet veren solunum yolu hastalıklarının çoğu, hava kirliliği sonucunda oluşmaktadır. Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir.

Gelibolu Devlet Hastanesi, çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden biri olan çöplerin doğaya atılmaması konusunda farkındalık oluşturmak, çevre temizliğinin önemini vurgulamak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, hastane personel ve çocukları üzerlerinde çevreyi korumak ve çevre kirliliğini önlemek ile ilgili sloganların yazılı olduğu t-shirtler giyerek doğa yürüyüşü gerekleştirdiler. Yürüyüşün bitiş noktasında etrafta bulunan çöpleri özenle toplayarak, çevre temizliğinin önemini bir kez daha vurgulamış oldular.

Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Alper Fırat Polat konu ile ilgili yaptığı açıklamada’’Çevrenin kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, hayvanları koruyup, yeşil alanları çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapalım ki çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakabilelim.’’dedi.

  Bu haber 10224 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI