Bugun...

CHP 95’inci yıldönümünü kutladı

CHP'nin kuruluşunun 95'nci yıldönümü nedeniyle ilçemizde Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından parti çelengini sundu .
facebook-paylas
 Tarih: 11-09-2018 06:16:46

CHP 95’inci  yıldönümünü kutladı

CHP'nin kuruluşunun 95’nci yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de, Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi. Buradaki tören Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı, saygı duruşunda bulunuldu  ve istiklal  marşı okundu.
     Daha sonra kuruluş yıldönümü konuşması yapıldı. Konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisinin kurulduğu günden bu güne Atatürk ilke ve Devrimlerinin, Cumhuriyetin, Özgürlüklerin, Demokrasinin, Emeğin ve İnsan Haklarının yılmaz bekçisi olduğu vurgulandı.  Türkiye Cumhuriyetini ve Demokrasiyi kuran parti olarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefinde, aydınlık geleceği düşleyen halkla birlikte yürümeye devam edileceği belirtildi.
      Törenlere belediye başkanı Mustafa Özacar, İl genel ve belediye meclis üyeleri, kadın kolları başkanı katıldı.
      Bu arada belediye başkanı Mustafa Özacar'da CHP'nin Kuruluşu nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özacar mesajında şunlara söyledi.
“Fedakâr, cesur ve hür yaşamayı prensip haline getirmiş aziz atalarımızın, Ulu önderimiz Gazi      Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlattığı kurtuluş mücadelesi destanının zirvesi olan 9 Eylül kutlu olsun. 9 Eylül; İzmir’in kurtulmasından öte, Anadolu’nun hürriyetine kavuşması, Trakya’nın kurtulması manasını da taşımaktadır. 9 Eylül, Türk'ün ateşle imtihanının son bulduğu, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtulduğu kutlu gündür.
9 Eylül, Cumhuriyete geçişin de önemli bir safhası, güzel vatanımızın ve eşsiz milletimizin kader çizgisidir. İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle elde ettiğimiz kuvvet sayesinde içinde bulunduğumuz Trakya bölgesinin de İsmet Paşa’nın diplomatik becerisi sayılacak Mudanya Antlaşması ile kurtuluşu sağlanmıştır.
Bu büyük zaferden bir yıl sonra 9 Eylül 1923 tarihinde ise o günkü adı "Halk Fırkası" olan Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuştur. Ulu önderimiz Atatürk tarafından kurulan, devlet ve Cumhuriyet kuran, ekonomik, kültürel, sosyal, hukuki ve toplumsal devrimlere imza atan ve mensubu olmaktan onur duyduğum partimizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. 
CHP, antiemperyalist savaşın kazanılmasında öncülük eden Kuva-yi Milliye ruhunun devamı, yeniliğin ve demokrasinin mimarı ve dünyanın en köklü siyasi kuruluşlarındandır. Ve asla unutulmamalıdır ki, dünyanın başka ülkelerinden çok önce bizi çağdaş ve medeni dünyayla buluşturan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.
CHP; Türkiye’nin huzur ve barış içinde, insani değerlerle barışık, bağımsız ve güçlü bir ekonomiye sahip bir ülke olması için çalışmalarına kararlılıkla devam edecek, milletimize hak ettiği yaşam standardını ve buhranlı günlerin ilacını yine ve sadece CHP sunacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, İzmir’in kurtuluşunun 96’ıncı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü kutluyorum.”sözlerini ifade etti. 
      CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya Ankara Anıtkabir ziyaretinde bulundu.Anıtkabir'e CHP Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan,Muharrem Erkek,CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan katıldı. 

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 775 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI