Bugun...

CHP’DEN ATATÜRK ANITINA ÇELENK

CHP İlçe örgütü 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile İskele Meyadını’ndaki Atatürk Anıtına çelek koyarak, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşımızı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 15-07-2017 17:26:54  -   Güncelleme: 15-07-2017 17:52:54

CHP’DEN ATATÜRK ANITINA ÇELENK

Kaya; “Bugün burada bulunma sebebimiz herkesin malumudur. Geçen yıl  bugün yaşadığımız darbe teşebbüsü sonrası yaşamlarını yitiren 249 Şehidimizi ve binlerce gazimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz.
Değerli katılımcılar;
1 yıl önce yaşanan bu küstah saldırıyı nefret ve esefle kınıyorum.
15 Temmuz’a nasıl gelindiğini de sorgulamak ve sonuçlarından ders çıkarmak durumunda olmalıyız. Sadece “Kandırıldık. Allah’ım  ve Milletim bizi affetsin” diyerek kendimizi bu olaydan soyutlayacağımız düşünülmemelidir.
Devletin kadrolarına sızmalarına olanak sağlanan ve göz yumulan FETÖ hainlerinin devleti ele geçirmek için girişilen bu canice eylem sonrası 249 vatan evladı şehit, binlercesi de sakat kalmış Gazi olmuştur.
Ergenekon, Balyoz, Kumpas ve Casusluk davaları ile TSK kuvvetlerine kurulan tuzaklarla bir çok general açığa alınmış, hapse atılmış TSK ile ilişkileri kesilmiş, TSK itibarsızlaştırılırken birileri ben bu davaların hakimiyim savcısıyım demiş. Tasfiye harekatı tamamlandıktan sonra sonra pardon denilmiş ama, bunların yerine 2014 Askeri Şurasında yerlerine üstlendikleri görülmüştür.
HSYK tarafından 2010 yılı Referandumu sonrası yargıya atanan 5 bin civarında hakim ve savcının Darbe girişimi sonrası FETÖ ilişkileri nedeniyle açığa alınmış ve tutuklanmış olduğu görülmektedir.
Yani 15 Temmuz’a giderken Devlet’in, MİT’in, TSK’nın, Emniyet’in, İstihbarat birimlerinin görevlerini yapmadıkları ortaya çıkmıştır.
Nitekim darbe teşebbüsünün enişteden öğrenildiğini de hepimiz duyduk, izledik, biliyoruz.
Ancak MİT Müsteşarı halen görevine devam ediyor. Genel Kurmay Başkanı halen görevinin başında
249 vatan evladının şehit, binlercesinin gazi olmasının hesabı ne siyaseten nede bürokratik olarak verilmemiştir sorulmamıştır.
Her kesimden FETÖ ile ilişkisi kurulan, açığa alınan mağdur edilen yüzbinlerce insan varken ne hikmetse gerçekten sorgulanması gereken yada bu darbenin açığa alınan mağdur edilen yüzbinlerce insan varken ne hikmetse gerçekten sorgulanması gereken yada bu darbenin açığa çıkmasına katkı sunabilecek olan kişiler, Meclis Araştırma Komisyonuna  dahi gelerek bilgi vermemişlerdir. Eğer bu darbe teşebbüsü aydınlatılmak ve üzeri kapatılmak istenmiyorsa ilgili olan herkes bu komisyona gelip bilgi vermelidir. Aksi takdirde kuşkular giderilemez.
Darbe girişiminin her yönüyle aydınlatılmasını şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşmasını istiyoruz. İktidara muhalif olanların bir takım yaftalarla karalanmasını da şiddetle reddiyoruz.
Bizler PKK’yıda, FETÖ terör örgütünü de 15 Temmuz darbe girişimini de açık ve kesin bir dille lanetliyoruz.
15 Temmuz darbe girişimine kahramanca karşı koyan askerimiz, polisimiz, partili partisiz tüm halkımız tarafından engellenmiştir.
O gece hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
Düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Özacar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  Bu haber 797 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI