Bugun...

CHP’DEN iSKELE iLE iLGiLi GERÇEKLER

CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya ve İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Öner ve Ali Koç, İskele yapımı ile ilgli açıklamalarda bulundular. Kaya; “Gelibolu’da yaşayan insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen Gelibolu İskelesi yapımı ile ilgili Gelibolu Belediye Başkanlığı’nca 2009 yılından beri çaba gösterilmiş, olumsuzlukların bir an önce kaldırılması yönünde her türlü girişimde bulunuldu” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-10-2018 07:50:57

CHP’DEN iSKELE iLE iLGiLi GERÇEKLER

İlk protokol 2013 yılında iskele yapımı için İl Özel idaresi ile yapılarak ilk adım atılmıştır.
Taraflardan Gelibolu Belediyesi kendi üzerine düşenleri süratle uygulamaya koyarak 5 bin 69 m2 lik alan 1 milyon 213 bin 774 TL bedelle kiralayarak Belediye ye ait 4 bin 711 m2 alan ile birleştirerek 9 bin 873 m2 karada olmak üzere bir alana ulaştırıldı.
Projenin devamı olarak denizden 34 bin 73 m2 dolgu alanı 9 Haziran 2014 tarihinde Mal Müdürlüğü’nden kiralanmış ve bu güne kadar bu alan için, Gelibolu Halkının hizmeti için ayrılan paradan 861.886 TL kira bedeli ödenmiştir.
Üstüne düşen işlemleri süratle tamamlayan Gelibolu Belediyesi kangren haline gelen iskele yapımı işini gerçekleştirecek olan İl Özel idaresinden yapım işini hızlandırmasını talep etmiştir.
2014 yılı sonu itibariyle yapılan bu talep 2 yıllık bir süre geçtikten sonra ancak 23 Aralık 2016 tarihinde yeni revize edilmiş protokol valimiz Orhan Tavlı tarafından onaylanmış, bu onaylamayı da AKP grup başkan vekili Bülent Turan kendi sosyal medya hesaplarından ve yerel basından “Gelibolu’nun gözünaydın,  Gelibolu’ya müjde” gibi cümlelerle paylaşmıştır.
2017 yılında 2 defa il özel idaresince ihaleye çıkılmış,ihaleler iptal edilmiş, süreç sallantıya sokulmuştur.
Bunun üzerine Gelibolu Belediyesi 6.9.2017 tarihli bir yazı ile yapılan ve yapılacaklar hakkında bilgi talebinde bulunmuş, ancak herhangi bir bilgi alınamamıştır.
En son 2018 yılında bir ihale daha yapılmış, tümünün yap-işlet-devret modeliyle ödenmek şartıyla 40 milyon  TL’ye kesinleşmiş ve İl Özel idaresi tarafından yapılan yapım ihalesi %99.87 hissesi olan GESTAŞ şirketinin açtığı ihaleyle ihale kesinleşmiş ve GESTAŞ şirketinin temel atma çalışmaları duyurulmasında ilçemizde 3 gün süreyle,ses düzeni kurulu bir araçla tüm Gelibolu halkı davet edilmiş adeta bir şova dönüştürülmüş ve Haziran ayının ilk haftası içinde vali,il protokolü AKP milletvekillerinin,Gelibolu Halkı ve bizlerin katılımları ile iskele temeli atılmıştır.
İhaleden bugüne kadar yaklaşık 5 aylık süre zaman zarfında inşaat sahasında hiçbir ilerleme ve yapım işi çalışması gerçekleşmemiştir.
Bu da bu işin yapımı ile ilgili iyi niyette olmadıklarının bir göstergesidir.
Ekim Ayı İl Genel Meclisi toplantılarına katılan İl Genel Meclis Üyelerimiz Nihat Öner ve Ali Koç’tan aldığımız bilgiye göre;Çanakkale Valiliği tarafından gönderilen yazı ile GESTAŞ tarafından ihaleye çıkılmış ve 5 aylık bir sürede hiçbir çalışma yapılmayan Gelibolu İskelesi’nin inşaatının artan maliyetler sebebiyle yapılamayacağı ve durdurulması talep edilmiştir ve yapılan oylama sonrası CHP Gelibolu İl Genel Meclisi üyelerimizin ısrarı ve CHP Meclis grubunun iptal edilmemesi ve yapımın gerçekleşmesi noktasındaki görüşleri ifade edilmiş ancak yapılan oylama iskele yapımı şu an itibariyle durmuştur.
24 Haziran seçimlerinde sistem değişir ve bize oy verirseniz ekonomi coşacak diyenler ,bugün artan maliyetleri sebep göstererek bu işin yapılmayacağını ifade ederek yapım işini durdurmaya yelteniyorlar.

2013 yılından beri savsaklanan ve Gelibolu Halkının yaşamını tehlikeye sokan bu durumun artık bitmesi gerektiğini,Gelibolu halkına bu işkencenin bitirilmesini,ısrarla takip etmeye devam edeceğiz.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 15701 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI