Bugun...

ÇÖZÜM YOLLARI KONUŞULDU

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ilçemizdeki STK ve kamu yararına çalışan dernek temsilcileri ile biraraya gelerek, yerel gündemi oluşturan konu başlıklarını detaylı bir şekilde değerlendirdi. Özacar; “bu buluşmada değerli yöneticilerimizle karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 29-01-2018 07:24:10

ÇÖZÜM YOLLARI KONUŞULDU

Belediye Başkanı Özacar’ın daha önceden kamuoyunda çıkan spekülasyonlara nazaran halkı doğru bilgilendirmek adına yaptığı basın açıklamasından sonra bu sorunların çözümü noktasında el birliği ile neler yapılacağının konuşulduğu toplantıda, Başkan Özacar STK ve Kamu yararına çalışan dernek temsilcilerine, Doğalgaz, İskele Yapımı, şehre giriş çıkışta yaşanan sıkıntıları, Kore Karamanlar Caddesi üzerindeki çift şeritli gemi sırası sıkıntılarını bir kez daha anlattı.
Özacar; “Doğalgaz meselesi konuşulduğu gibi değil, 2017 de bizlere gelen bir yazıda hemen meclisinizde karar alırsanız sizide projeye dahil edelim dediler. Ancak, Ağustos ayında bizim meclisimiz yoktu ve ilk meclis olan Eylül’de toplanarak bu konu ile ilgili karar aldık. Ancak geç kaldınız diyerek bizi programa dahil etmediler. Diğer ilçelere sunulan imkanlar maalesef bize sunulmadı. Bizden farklı şartlar istendi. Bizde vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Meclisimizde yine bu konuyu detaylı görüşüp ele alacağız ve oy birliği ile karar alıp Doğalgaz ile ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.
Gelibolu Belediyesi, 23 Aralık 2016 tarihinde bütün yapım ve onarım yetkilerinin tamamını İl Özel İdaresi’ne devretti. İskele ile ilgili bütün sorumluluk İl Özel İdaresi ve GESTAŞ’ındır. İskele konusunda bizim herhangi bir hakkımız hukukumuz kalmadı. Özacar, Maliye hazinesinden yaklaşık, 34 bin 73 m2 alanı denizden kiraladık. Bizlerde bu kiralamanın karşılığı olarak, maliye hazinesine şu ana kadar iskele yapımı konusunda kimse hiçbir şey yapmazken, 2014 yılında 95 bin 610 lira, 2015 yılında 101 bin 844 lira, 2016 yılında 105 bin 153 lira 92 kuruş, 2017 yılında da 527 bin 621 lira 36 kuruş ve kesin teminat ile birlikte 861 bin 886 lira 57 kuruş ödedik.
Başkan Özacar; “İskele acil bir konumuzdur. Kara yollarından gelip feribota ulaşan bir yolumuz var, burası özellikle yaz aylarında şehrimizin kilit noktası haline geliyor. Çift yön park yapılıyor. Dışarıdan gelen araçların Gelibolu’ya giriş yapmakta zorlanıyorlar. Bu Gelibolu ekonomisine çok iyi bir şey değil. İster istemez diğer yolları tercih ediyorlar. Bu nedenle karmaşa yaşıyoruz. Bu konuda sürekli sosyal medyada kurumumuzu ve şahsımı eleştirilmektedir. Karayollarına 2016 ve 2017 yıllarında bunları yazdık. Dedik ki karayolları şuanda ki yolumuz karayolları güzergâhı içinde olmaktadır ve biz bu konuda da yazı göndermişlerdir. Yani bu yol üzerinde bizim belediye olarak hiçbir hak ve tasarrufumuz yok. Ancak bizleri çağırdıkları zamanda bizlerde bu şehrin seçtiği biri olarak önerilerimizi iletiyoruz. Ne kadar dinleniyoruz bilmiyoruz ama. Bazen bir emirle bakıyorsunuz tek yönlü olarak açıldığı söyleniyor. “
Başkan Özacar “Yol; işletmeler zarar edecekler diye açılmıyor. Tek sıra olduğu takdirde seferlerde aksama oluyor. Özel çalışan ve arabalı feribotlar dolmadan kalkmak zorundalar. Buda kendi açılarından kayıp olduğu için sürekli çift sıra kuyruklar oluşmakta. Onlar kendine göre haklılar ama Gelibolu halkıda haklı. Bizim söz söyleme hakkımız yok arkadaşlar bize sorduklarında biz sadece önerilmemizi getiririz. Buradaki tüm trafik ve işlem denetimleri karayollarına sonrada içişleri bakanlığına bağlı. Herhangi bir denetim ve tasarruf yetkimiz bulunmamaktadır. İşin kötü tarafı otogara geçiş izni bulamayanlar, İtfaiye’nin olduğu bölümden tersinden girerek karayollarına ulaşana kadar zabıtanın yardımları ile otogara girmektedir. Tersinden girerek.  Bu ana yolda okul var. Mahalle çocuklarımız var korkumuz herhangi bir kaza olursa bunu hesabını hiç birimiz veremeyiz. Şehrimizin can güvenliği olması için iskelenin çabuklaştırılmasını istiyoruz. Gelen ağır tonajlı araçlarda yanıcı madde taşıyanı var özellikle bunun gibi yakıt tankerlerinde olası bir yangın ve patlamada İtfaiyenin bu olaya müdahale etmesi okadar zor ki, Allah göstermesin olası bir patlamada ilçemizin yarısı yok olur” dedi.
İş Adamları Derneği Başkanı Mahmut Cankara, en kısa sürede bu sorunu geçicide olsa iskele yapılaa kadar daha önceden gündeme gelip işlem yapılmayan vazgeçilen, Gelibolu Tersanesi bir an önce işleme alınıp orada rampalar yapılıp ağır tonajlı olan araçların şehir içine girmeden buradaki rampalara yönlendirilmesi sağlanmalıdır. İlçemiz iskelesinden kalkan arabalı vapur ve özel şirketlere ait işletmelerde ise sadece otomobil geçişlerinin yapılması yönünde çalışmalar yapmamızın daha doğru olacağını düşündüğünü belirtti.
STK ve Kamu yararına çalışan dernek yöneticileri bu konuda alınması ve yapılması gereken ne varsa yapılması konusunda ortak bir karara vardı. Böylelikle belki ilçemizde sürekli yapımı ertelenen iskele projeside hayata geçer. 

  Bu haber 1691 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI