Bugun...

Eğitimi Dünya Standartlarına Çıkarmaya Devam Ediyoruz

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunduğu meslek liselerimizin yenilikçi yaklaşımları uygulamaları, dünya’da endüstri 4.0 çalışmalarına ayak uydurmaları ve 21.yüzyıl becerileri ile öğrencileri geleceğe hazırlamaları için “Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor” başlığı ile sunmuş olduğu proje 360.000 TL mali destek almaya hak kazandı.
facebook-paylas
 Tarih: 22-11-2018 07:00:00

Eğitimi Dünya Standartlarına Çıkarmaya Devam Ediyoruz

Proje kapsamında Şehit Kıvanç Kaşıkçı Meslek Liseleri Kampüsünde proje yürütülmeye başlandı. 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin bulunduğu kampüs alanında “AR/VR (Sanal Gerçeklik/Artırılmış Gerçeklik) Prototipleme Laboratuvarı” oluşturuldu. Uygulama örnekleri henüz yeni olan ve yazılım, tasarım, robotik kodlama, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik uygulamalarının yapılacağı, geleceğin sanal tasarım laboratuvarlarını Çanakkalemize kazandırdık. Oluşturmuş olduğumuz bu laboratuvar ile tüm meslek liselerimizin öğrenci ve öğretmenleri laboratuvar ortamında akla gelebilecek her ürünü yazılımlar sayesinde tasarlayabilecek modellemelerini test edebilecek yüksek kapasiteli 3 boyutlu yazıcılar ile modellemelerini alarak atölyelerde üretim bantlarına verebileceklerdir.
Yenilikçi yaklaşımla tasarımlar yapabilme ve üretebilme kapasitemize büyük katkı sağladığımız laboratuvarımız Çanakkalemizde bir cazibe merkezi haline gelecek ve giderek yaygınlaşacaktır. Çanakkalemizde eğitimi dünya standartlarına çıkarmaya devam ediyoruz.
Çanakkalemizde bulunan 9 ayrı meslek lisemiz de Güney Marmara Kalkınma Ajansından toplamda 4.660.742 TL hibe desteği kazanarak okullarının yeni teçhizat ve malzemelerle donatılmasını sağladılar. Çanakkalemizde yazılan projelerle güçlenen meslek liselerimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılına büyük bir motivasyon ve anlamlı farkla başladılar.
Tamamlanan laboratuvarlarımızın Bugün Saat 14.30’da Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki Teknik Eğitim Kampüsünde açılışı gerçekleştirilecek. Çanakkalemize hayırlı olsun.

  Bu haber 577 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI