Bugun...

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Seçimi Yapıldı

İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan genel kurul toplantısı dün Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Esnaf Odası Başkanlık seçimine tek aday olarak giren Ahmet Nalbant güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.
facebook-paylas
 Tarih: 07-01-2018 14:53:20

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Seçimi Yapıldı

Genel kurul başkanlık divanının seçilmesi ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Nalbant yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. Denetim kurulu raporu, bilanço gelir ve gider hesaplarının okunması ve  kabulü, yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrası, yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi, aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespiti ile kongre devam etti.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar, üye esnaflara seslenerek hak ve taleplerini böyle bir ortamda dile getirmesini dile getirerek; “ Sivil toplum kuruluşlarının ve üyelerimizin böyle günlerde daha yoğun ve çok daha duyarlı olması gereken bir gün. Bizler toplum olarak en büyük eksikliklerimizden biri de talep ve haklarımızı böyle günlerde yerine getirememek, sorunlarımızı söyleyememek ve çözüm arayamamaktır. Bunlar taleplerimizin dile geleceği, haklarımızın alınacağı özel günlerdir. Esnaflarımızdan bundan sonraki kongrelerde çok daha duyarlı olmalarını, mutlaka taleplerinizin ve haklarınızın ne olduğunu dile getirmenizi dilerim. Esnaf ve Sanatkarlar ülkemizin kılcal damarlarıdır. Yani ekonomimizin kılcal damarları esnaf ve sanatkarlarımızdır. Ancak günümüz dünyasında paranın belli yerlere odaklanması nedeniyle, iletişim araçlarının çoğalmasıyla esnaf ve sanatkarlarımız gerçekten zor günler geçirmektedir. Zaman zaman verilen destekler yaşamımızın tamamını sağlayamamaktadır. Belki kısa süreli rahatlamalar yaşıyoruz ama uzun vadede ne olacağımız hiç belli değil. Yarın Allah kerim anlayışıyla geçiriyoruz. Gerçekten yarın ne olacağımızdan hepimizin endişesi var. Bizler sorunlarımızı kendi aramızda tek tek ikişerli gruplar halinde, bir kahve ortamında ya da herhangi bir yerde sohbetlerde değil, burada, hepimizin bulunduğu ortamda dile getirmeliyiz ve çözüm aramalıyız. Bu kapsamda tüm esnaflarımıza hayırlı kongreler dilerim” dedi.
Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak konuşmasında; “Esnaf ticaretin sosyal kanunun hatta belki siyasetin yapı taşı, toplumun yapı taşı yani esnafın ve ülkenin geleceğinin ya da bir şehrin ticareti olarak değerlendirdiğimizde, bu şehrin ekonomisinin ne olduğunu anlayabilirsiniz. Tabi günümüz ekonomisini değerlendirdiğimizde yanni mevcut kapitalist düzeni değerlendirdiğimizde, kurumsal yapıların bu kadar güçlü olduğu günümüzde bireysel olarak ancak bir yere kadar gidebilirsiniz. Yalnızca esnafımızın son dönemlerde ekonomik olarak problem yaşamış olması, bu dünya küresel yapının yanında şehrin kendi kimliğinin de oluşması adına çok önemli. Yani siz şehrinizin altyapısında, sosyal donatılarında, şehrin otoparkında, şehrin erişimselliğinden şehrin geleceği yönünü açabilirliği ile ilgilibütün projeleri yerine getirebilirseniz, şehrin var olmasını, şehrin nefes almasını, şehrin dışardan bu donatılarla beraber yabancının gelerek, yabancıyla beraber kaynağın da gelmesini sağlayabilirseniz, bu kentin esnafına en büyük iyiliği yaparsınız”dedi.
Konuşmaların ardından Başkan adayı ve yönetim kurulu üyelerinin isimleri okundu ve seçimlere geçildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Genel Kuruluna Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, İl Bağımsız Meclis Üyesi Ferhat Özger, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Koç, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Özen, Sanayi Sitesi Başkanı Tamer Altunay, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Selvi, Şoförler Odası Başkanı Ömür İşsever, AK Parti İlçe Yönetimi, MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, Halkbankası Müdürü ve üye esnaflar katıldı.

  Bu haber 933 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI