Bugun...

EVLiYALAR ŞEHRiNDE TüRBELER BAKIMSIZ KALDI! YETKiLiLERi GöREVE DAVET EDiYORUZ...

İlçemiz Hamzakoy Mevkii’nde bulunan ve Osmanlı Donanmasının ikinci Amirali olan Emir Ali Baba Türbesi bakımsız ve son yağan yağmurlar nedeniyle içi girilemeyecek durumda.
facebook-paylas
 Tarih: 13-07-2018 05:50:08

EVLiYALAR ŞEHRiNDE TüRBELER BAKIMSIZ KALDI! YETKiLiLERi GöREVE DAVET EDiYORUZ...

Emir Ali Baba Türbesini ziyarete gelen vatandaşlar “ türbenin bu şekilde bakımsız olması bizi hem üzüyor hem de şaşırtıyor. Yetkililerden en kısa zamanda türbenin bakımının yapılmasını istiyoruz. Gelibolu evliyalar şehri bu şekilde bakımsız, üzerinde ağaç bitmiş türbenin bakımsızlığı bizleri üzüyor” sözlerini ifade ettiler.
EMİR ALİ BABA KİMDİR? 
Hamzakoy’dadır. Türbe dört köşe, tek katlı düz bir yapıdır. Kapısının üzerindeki kitabede: “Kaptan-ı Derya Ali Baba Türbesi” yazılıdır. Yazının etrafındaki iki hilal ve çapanın, alt ve üstünde görülen hilal ve beş köşeli yıldızın sonradan yapıldığı sanılmaktadır. Türbenin inşa tarihi 1356’dır. Evliya Çelebi, Kaptan-ı Derya H.758 M.1356 Alemdar Ali Baba olarak Seyahatnamesinde ismini zikretmiştir. Orhan Gazi’nin komutanlarındandır. Osmanlı Devleti’nin ikinci amiralidir. Osman Gazi’nin silah arkadaşlarından Aykut Alp’in oğludur. Orhan Gazi ilk amirali Karamürsel Bey’in ölümünden sonra Kara Ali Bey’i getirmiştir. “Emir-ül Bahr” ünvanını kullandığı için Emir Ali diye adlandırılmış. Kalo Limna Adası’nı fethetmiştir.  Fetihten sonra Emir Ali Adası adını verdiği adanın adı zaman içinde Emir Ali’den İmralı‘ya dönüşmüştür. Gelibolu’nun ikinci kez fethi sırasında şehit düşmüştür. Türbesi oğlu Timurtaş Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 1477 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI