Bugun...

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşure Günü

Muharrem ayının son günlerine girilirken Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşure etkinliğini okulda düzenledi. Okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Mutfak Uygulama Atölyesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan aşureler etkinliğe katılan okul müdürleri ve öğretmenlere ikram edildi.
facebook-paylas
 Tarih: 20-10-2017 05:50:21

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşure Günü

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmenleri Seçil ERDOĞMUŞ, Ahmet SEZER'in öğrenciler ile birlikte okul Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesinde  aşure hazırlanmıştır.
Aşure gününe  İlçe Okul müdürlerin katılmıştır. 
Mesut KAYA, Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümümüz çağın gereklerine uygun ortamlarda yetişerek, Çanakkale ve Gelibolu'da zamanla gelişen Turizm tesislerinde görev alabilecek kalifiye eleman olarak mezun olmaktadırlar. 
Okulumuz yıl içerisinde  birçok etkinlik gerçekleştirmektedir.
 Ayrıca bu yıl okulumuz  'BESLENME DOSTU OKUL' sertifikası almak içinde başvuru yapacaktır.Beslenme Dostu Okullar Projesi’nin amacının, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sağlıklı ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi olduğunu belirten Okul Müdürü Kaya, “Bu proje, Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Beslenme Dostu Okul Girişimi’ ölçütleri doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ülkemiz genelindeki okullarda uygulanmaktadır. ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası alabilmemin ön koşulu, süresi dolmamış ‘Beyaz Bayrak’ sertifikası olmasıdır. 3 yıl geçerliliği olan ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikasını alan okullar, her eğitim-öğretim yılında en az bir kez denetlenmektedir” dedi.

  Bu haber 1848 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI