Bugun...

GELİBOLU’DAKİ SAHİL PROJELERİ HIZLA İLERLİYOR

Gelibolu’da “Altın Gerdanlık Projesi” her geçen gün şekillenmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Mimar Özacar, bu projenin ilk iki etabı olan Piri Reis Kordonu ve Orduevi Sahil Yolu’nda sürdürülen çalışmaları yerinde takip ediyor.
facebook-paylas
 Tarih: 23-11-2017 14:14:18

GELİBOLU’DAKİ SAHİL PROJELERİ HIZLA İLERLİYOR

Gelibolu’da sahil şeridinde değişimi sağlayacak olan “Altın Gerdanlık Projesi” ihale kapsamında sürdürülen çalışmalarla her geçen gün şekillenmeye devam ediyor. Projeyi hazırlayan Belediye Başkanı Mimar M.Mustafa Özacar, ihale kapsamında devam eden çalışmaları sık aralıklarla bizzat denetliyor.

İlk etap Piri Reis Kordonu

Projenin ilk etabını oluşturan “Piri Reis Meydanı Çokalcı Deresi arası kentsel tasarım projesi”nde yürüyüş yolları son aşamaya geldi. Gelibolulu ünlü denizci Piri Reis’in adını taşıyan ve yaklaşık 12 bin m2’lik alanda uygulanan proje sahası içinde sekiz adet kafeterya, beş adet büfe, dinlence yerleri, yürüyüş bandı, peyzaj ve park alanları bulunuyor.

Kordon boyunun bu proje ile kent tasarımı açısından modern ve estetik bir görünüme kavuşacağını dile getiren Belediye Başkanı Özacar, “Kordon boyunca uzanan eski atıl kalan kısım proje kapsamında iskelenin taşınması ile tamamlanacak olup, güzel ilçemizi hareketlendirecek, yeni sosyal donatı alanlarının oluşmasıyla beraber yaşanabilirlik standardını yükseltecektir” dedi.

Orduevi sahil yolu projesi

Vatandaşların keyifle faydalanabileceği bir alana dönüştürülen ve “Altın Gerdanlık Projesi”nin bir başka etabı olan Orduevi Sahil Yolu’nda sürdürülen çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Yüklenici firma tarafından devam eden “Orduevi Sahil Yolu Mimari Peyzaj Uygulama Projesi” sahası içerisinde; asfalt bisiklet ve hasır çelikli beton üzeri granit küp taş araç yolu, yaya yolu, ahşap pergole oturma grubları, çelik olta koyma ünitesi, bisiklet park elemanları, ahşap bank oturma üniteleri, basketbol sahası, bir adet çelik ahşap kaplama köprü, otomatik sulama sistemleri ve bir tramplen yer alıyor.

Belediye Başkanı Özacar, bu projenin tamamlanması ile beraber bin 500 metrelik sahil şeridinin tamamıyla yenilenmiş olacağını belirterek, “Güzel Gelibolu’muzu çağdaş modern bir kente dönüştürmek iddiasıyla hazırladığımız projelerimizi uygulamaya dönüştürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  Bu haber 882 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI