Bugun...

‘GELİBOLU GÖNÜLLÜLERİ’NDEN ÖZACAR’A ZİYARET

Gelibolu Derneği’nin organizasyonu ile ilçeye gelen İngiltere’de bulunan Gallipoli and Dardanelles International Derneği, Britanya Türk Kadınları Derneği, Çanakkale Platformu ve Gelibolu Derneği üyeleri Belediye Başkanı Özacar’ı ziyaret etti.
facebook-paylas
 Tarih: 28-09-2017 15:22:36

‘GELİBOLU GÖNÜLLÜLERİ’NDEN ÖZACAR’A ZİYARET

Merkezi Ankara’da bulunan Gelibolu Derneği, İngiltere’deki kardeş dernekleri olan Gallipoli and Dardanelles International ile birlikte Gelibolu’ya ziyaret programı düzenledi. 
Gelibolu ilçe merkezi ve Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi alanları gezen heyet, Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı da ziyaret etti.

İngiltere’de bulunan Gallipoli and Dardanelles International Derneği’nin Başkanı John Crowe, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, Çanakkale Platformu Başkanı Servet Hassan, 21.Yüzyıl Enstitüsü araştırmacısı Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Gelibolu Derneği Başkanı Süleyman Taş ve üyelerinden oluşan heyeti makamında misafir eden Başkan Özacar, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
Başkan Özacar, ziyarette dünya genelinde yaşanan savaşların son bulması dileğinde bulunarak, “Siz değerli dostlarımızı Gelibolu’da yanımızda görmekten mutlu olduk. Hepimizin tek amacı dünya barışına katkıda bulunmak olmalıdır. Ve bizler, bu barışı nesiller boyu sürdürmeliyiz” mesajını verdi.
Kendilerini “Gelibolu Gönüllüleri” olarak tanımlayan heyet, dünya barışına katkı sunmak adına çalışmalarda bulunduğunu ifade ederken, Gallipoli and Dardanelles International Derneği’nin Başkanı John Crowe Başkan Özacar’a anlamlı bir fotoğraf hediye etti.
Crowe, fotoğrafın 2014 yılında başlanıp Gelibolu Savaşları’nın 100.yılı olan 2015’de Londra Kulesi’nde tamamlanan, savaşta ölen askerlerin anısına 888 bin 246 adet seramik haşhaş ile oluşturulan özel bahçeye ait olduğunu belirtti.
Ziyaret sonunda Başkan Özacar, misafir heyet ile anı fotoğrafı çekildi.

  Bu haber 874 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI