Bugun...

GELiBOLU YENi FERiBOT TERMiNALi TEMEL ATMA TöRENi 3 HAZiRAN PAZAR GüNü

Çanakkale Boğazı'na 2023'te açılması planan köprünün temeli atıldı, ancak boğazın iki yakası arasında geçiş yoğunluğu yaşanan ilçemizde, vatandaşları sevindirecek bir haber daha geldi. Yeni Feribot İskelesinin 3 Haziran 2018 Pazar günü saat 18:00’de, Çimen Halk Bahçesi yanında temel atma töreni yapılacak.
facebook-paylas
 Tarih: 31-05-2018 06:04:14

GELiBOLU YENi FERiBOT TERMiNALi TEMEL ATMA TöRENi 3 HAZiRAN PAZAR GüNü

Gelibolu ilçesine yeni feribot iskelesini ihaleye çıkaran GESTAŞ, ihaleyi kazanan şirket Anakent Planlama Yapı Yatırım Teknoloji Danışmanlık Tur. Enerji San. Tic. AŞ ile sözleşme imzalamıştı.
Gelibolu’nun en önemli sorunlarından olan ve yıllık yaklaşık 650 bin ağır vasıtanın şehir içinden geçtiği, trafiği çekilmez bir çile hale getirdiği için herkes için büyük bir sorun olan Feribot İskelesinin taşınması amacıyla 18 ayda tamamlanacak olan yeni feribot terminalinin temeli atılacak.
Gelibolu'daki mevcut iskelenin 2 km gerisinde şehrin dışına yapılacak yeni terminal, 40 bin metrekare alana kurulu olacak. İki ayrı terminal ve 4 rampadan oluşacak feribot iskelesinin temel atma töreni 3 Haziran 2018 Pazar günü saat 18:00’de gerçekleştirilecek.
18 ayda tamamlanacak terminal, önümüzdeki yıl yaz sezonundan önce hizmete girmiş olacak. Yeni feribot terminaliyle birlikte Gelibolu şehir içi trafiği tamamen ortadan kalkacak. Modern bir tesis olarak inşa edilecek yeni feribot terminali, aynı anda 4 geminin rampaya yanaşmasına imkan tanıması nedeniyle Boğaz geçişlerine hız kazandırmış olacak. Kolay araç transferi, hızlı feribot geçişleriyle bekleme süreleri kısalacak.

HABER: HAYRETTİN ÜNEL

  Bu haber 938 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI