Bugun...

GELİBOLU'YU PLANLADILAR

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, bütün yıl boyunca devam eden atölye çalışmaları kapsamında Gelibolu Şehir Planı finalini geçen hafta tamamladılar.
facebook-paylas
 Tarih: 13-06-2017 16:51:22

GELİBOLU'YU PLANLADILAR

Projenin başından beri içinde olan ve vizelerinde de jürilerinde bulunan Gelibolu'dan Yusuf Acar'ın yanı sıra finale misafir olarak Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve Meclis üyesi Özkan Sürer'in katıldığı çalışmada öğrenciler 2035 yılı Gelibolu'su için plan önerilerinde bulundular.

Planlama ilkelerini öğretmeyi amaçlayan atölye çalışmasında her hafta bir gün sabahtan akşama kadar Gelibolu hakkında topladıkları bilgileri değerlendiren öğrenciler aşama aşama bir şehir planı oluşturma deneyimi yaşadılar. Henüz 2. sınıf öğrencileri olmaları nedeniyle bazı kanuni zorunlulukların istisna kabul edildiği atölye çalışmasında yıl sonu geçme notu için jüri üyelerini ikna etmeye çalışan öğrencilerin çoğunlukla bazı ortak noktalarda birleştikleri görüldü.

Kent içi aktif yeşil alanı artırmaya yönelik önerilerin yanında, feribot iskelesinin taşınması, sanayi sitesinin yerleşim bölgesi dışına çıkarılması, konut yerleşimi için yeni bölge olarak Eğritaş ovasının seçilmesi ve bazı bölgelerin araçlardan arındırılarak yayalaştırılması ortak öneriler olarak kayda geçti.

Yıl boyu atölye çalışmasını izleyerek vize ve final jürilerinde yer alan Yusuf ACAR çalışmayla ilgili olarak; "Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin bu çalışması profesyonel bir planlama çalışmasından çok öğrencilerin becerilerini artırmaya yönelik bir eğitim çalışmasıydı. O yüzden bu çalışmanın çıktılarının Gelibolu'ya uygulanmasından çok, bu tür bir çalışma kapsamında genç plancıların ürettikleri bazı fikirlerden yararlanmamız açısından faydalı ve heyecan verici bir deneyimdi. Yaklaşık seksen öğrenci önümüzdeki yıllarda Şehir ve Bölge Planlama uzmanı olarak ülkenin dört bir yanına dağılacaklar ve bu öğrencilerin hayatlarında Gelibolu çok önemli bir yer tutacak. Öyle ki bu öğrenciler Gelibolu hakkında Gelibolu'da yaşayan bir çoğumuzdan daha fazla bilgiye sahip oldular. Tarihinden, geçirdiği evrelere, daha önce üretilmiş bilgilerden, sosyo-ekonomik ve kültürel yapıya ilişkin derledikleri bilgilere şahit olmak bir Gelibolu'lu olarak ilginç bir deneyimdi" dedi.

  Bu haber 3331 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI