Bugun...

Görme Engelli Öğretmen Çopur'un 10 Parmağında 10 Marifet Var

İlçemiz Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nda 25 yıldır görev yapan Görme Engelli Öğretmen Murat Çapur'un adeta 10 parmağında 10 marifeti var.
facebook-paylas
 Tarih: 24-11-2018 07:05:30

Görme Engelli Öğretmen Çopur'un 10 Parmağında 10 Marifet Var

Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan 17 öğretmenden biri olan görme engelli Murat Çopur'un (53) adeta 10 parmağında, 10 marifeti var.
Türkiye'deki 18 görme engelli okuldan biri, Marmara bölgesinde 3 okuldan biri,  olan Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda 25 yıldır görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Murat Çopur, meslektaşlarının gurur duyduğu bir öğretmen olma özelliğini koruyor.
İlkokulda 6, ortaokulda 7 olmak üzere 13 öğrencinin eğitim aldığı bu özel okulda tek görme engelli öğretmen olan evli ve 2 çocuk babası Murat Çopur, okulun her derdine de deva bir öğretmen.
Müzik ve bilgisayar konularında da bilgili olan Murat Çopur, bu derslerin öğretmen olmadığı zamanlarında dersler boş geçmemesi için derslerede giriyordu. Öğrencileri tarafından da çok sevilen Çopur, kendi kendine öğrendiği akordiyon, piyano, bağlama ve flüt gibi müzik aletlerini çaldığını ve bunları öğrencilerine öğretmeye çalıştığını söyledi. Özel günlerde okuldaki programların  hazırlanmasına yardımcı olurken, müzik etkinliklerinde ve korolarda bağlama, akordiyon veya flüt çalarakda yer alıyor.
Okulun yaptığı engelliler projesinde de Müdür Yardımcısı Deniz Yapıcı ile birlikte yer alıp, farkındalık yaratmak için öğretmenler gününe özel bir iki kişilik gösteri yaptılar. Burada akordiyon çalan görme engelli öğretmen Çopur'a, meslektaşı Deniz Yapıcı harman dalı oynayarak eşlik etti.
Murat Çopur proje kapsamında yapılan farkındalık etkinliğinde, Çorum doğumluyum. 1993 yılından beri burada çalışıyorum. Yani 25 yıl oldu. Öğretmenler gününü, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.Tüm insanların bütün erişebilirlik hizmetlerinden eşit yararlanmasını düşünüyorum" dedi.
Deniz Yapıcı Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulunda Baş Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapıyor ve projeyi hazırlayan öğretmenlerden biri olarak şunları söyledi. Bu sene 2018 döneminde Avrupa Birliği Eğitime Destek  Programları Başkanlığının  yaptığı bir proje kapsamında, projemiz hibe kazandı. Eraspus ve Eraspusla Engelleri kaldır projesi. Bu kapsamda okulumuzda iki etkinlik düzenleyeceğiz Hollanda ve Finlanya'ya. Hollanda da özel eğitimdeki yeri ve Finlanya'da da engelli koçluğu üzerine projemiz. İkisinde de aslında amacımız ortak. Çünkü engelli yaşamını söylüyoruz, evet saygı duyuyoruz, evet eşitiz diyoruz ama günlük yaşamımızda biz bunlara yeterince önem vermiyoruz. Gerçekten söylediğimiz sözleri uygulamaya geçirmiyoruz. Biz buna nasıl yaklaşmalıyız, engelli hayatına nasıl bakmalıyız, onlara gerçek anlamda nasıldı yardımcı olabiliriz. Acıma, horlama ve küçümseme yerine onlara gerçek anlamda nasıl yardımcı olabiliriz. Acıma, horlama, küçümseme yerine onlara gerçek anlamda yön verecek empati duygularını nasıl kendimiz sağlayabiliriz diye projeyle yola çıktık" dedi.
Okul Müdürü Ali Demirdağ ise, "2015 yılından bu yana okulda müdür olarak görev yapıyorum. Murat öğretmenimiz gerçekten 5 parmağında 5 marifeti olan bir öğretmenimiz. Adeta her derdimize deva bir öğrtemen. Okulumuzda ne zaman bir etkinliğimiz olsa başında Murat hocamız var. Biz onun farklı olduğunu görmüyoruz" dedi.

  Bu haber 916 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI