Bugun...

Halk Oyunları Kurslarına Yoğun Katılım

İlçemizde, Anadolu’nun farklı yörelerinin oyunlarının öğretildiği kurslara 7’den 70’e her yaştan vatandaş katılıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 21-11-2018 06:45:04

Halk Oyunları Kurslarına Yoğun Katılım

Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi’nin Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait verdiği ücretsiz halk oyunları kursu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Halk Dansları Eğitmeni Sadettin Lüle, "Halk oyunları atalarımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarından biridir" dedi.İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Halk Dansları Eğitmeni Sadettin Lüle; “Amacımız folklorün bir parçası olan halk oyunları kültürümüzü geçmişten geleceğe aktarmak. Bizler birey olarak halk oyunlarımızı doğru bilirsek gençlerimize de doğru aktarmış oluruz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp grupça, toplumca yaşamayı aynı zamanda davranışlarını düzeltmesini sağlamış oluruz.
Halk oyunları zihinsel bedenen bölgemize göre yapılan hareketler olup kişinin yaşayış tarzını kimi  zaman sevinç kimi zaman üzüntüsünü danslarıma yansıtarak belli eder. Çoğu gençlerimiz halk oyunlarına folklor diyor çünkü gençlerimize folklor bir bilim dalı olup bölgelere göre o yörenin giysi, türkü, oyunları, yiyecekleri vs. gibi hepsini kapsadığını halk oyunları folklorunun bir parçası olduğunu bilmemektedir.
Bizler halk oyunları çalışmalarında bölgelere göre halk oyunlarımızın ayrılışını o yörenin yaşayış ve oyunlarını öğretiyoruz.
Ege Bölgesi: Zeybek, Trakya Bölgesi: Karşılama, İç Anadolu: Halay ve kaşıklı oyunları, Karadeniz: Horon
Güney Doğu: Halay gibi bölgelerimizin yaşayış tarızını giysilerini, oyunlarını, türkülerini anlatıp bu konuda gençlerimizi bilgilendiriyoruz.
Aynı zamanda halk oyunları müzik ritmini geliştirip kişinin hem spor yaparak bedenin sağlıklı olmasını sağlar günün stresini atıp zihinsel olarak rahatlamasını sağlamaktadır. İlçemiz halk oyunları ekipleri çalışma saatleri hafta içi iki gün saat:19:30-21:00 arasında” dedi.     

  Bu haber 736 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI