Bugun...

‘Hayata Tutun’ etkinliği düzenlendi

Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla, Gelibolu Romanları Sosyal Etkinlikler Derneği tarafından, ‘Gelecek Bizim, Hayata Tutun’ etkinliği düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 04-12-2018 06:01:33

‘Hayata Tutun’  etkinliği düzenlendi

Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Gelibolu Romanları Sosyal Etkinlikler Dernek Başkanı Hakan Tosun, “Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, gencecik kardeşlerimizi toprağa verip, ailelerinin bir ömür boyu bağırlarındaki ateşle yaşamasını artık istemiyoruz. İşte bu yüzden 5 ay gibi kısa bir sürede madde bağımlılığının azaltılması için ve çevremizdeki bu kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Devletimizin desteği ile bu kardeşlerimize el uzatıp kanayan yaralara merhem olmak istiyoruz" dedi.
Geceye katılan Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ise, “En iyi hizmet insana yapılan yatırımdır. Dernek başkanımız gerçekten vizyonuyla, ilçede yaptıklarıyla örnek oluyor. Bağımlılık maalesef her kesimi sarmış durumdadır. Bu nedenle herkese sorumluluk düşüyor. Her anne ve baba çocuğunun elinden tutmalıdır" diye konuştu.Çocuğu uyuşturucuya bağımlı olan Raci Durmuş adlı babanın konuşması ise herkesi duygulandırdı. Durmuş şöyle konuştu: “Zorlamı içiriyorlar, içmesinler, iradelerine sahip olsunlar diyorsunuz. Ama maalesef sigarayı bile bırakmakta zorlandığımızı hepimiz biliyoruz. Oğlumla beraber uyuşturucu içen ve maalesef rahmetli olan yakın arkadaşı geride yetim çocukları bırakarak bu dünyadan göçtü gitti.
Bana dedi ki; Raci abi, sen bize çok kızıyorsun biliyorum ve kızmakta da çok haklısın. Fakat sen gel de bir bize sor. Bizler çok mu memnunuz böyle yaşamaktan. Bizlerde zaman, zaman birbirimize şöyle diyoruz, Ölsekte kurtulsak" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Hafız Ali Tel tarafından, Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Babaeski'de roman öğrenciler tarafından kurulan Ritim Grubu gösteri sunup, şarkı söyledi. Yazar İsmail Arslaner, uyuşturucu kullanımında ‘ailenin durumu’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Lapseki İlahi Grubu tarafından ilahiler söylendiği gecenin finalinde ise, ses sanatçısı ve şair Ali Erzincanlı, 15 Temmuz şehidi, kahraman Ömer Halis Demir'in şahadete yürüyüşünü anlatan, ‘30 Kuş’ şiirini okudu.
Roman Dernek Başkanı Hakan Tosun, Kaymakan Hakan Kılınçkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan ve şair Ali Erzincanlı'ya katılım ve desteklerinden dolayı plaket verdi.

  Bu haber 893 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI