Bugun...

İlçe gazetecileri çalışanlarına yönelik eğitim semineri sertifika programıyla sona erdi

1 Eylül 2018’den itibaren Basın İlan Kurumu görev alanına geçecek olan Kurum Şubesi bulunan ancak Büyükşehir olmayan illerin merkez ilçesi dışındaki ilçelerinde yayınlanan gazete temsilcilerine yönelik seminerde birim müdürleri sunumlar yaptı. Valilik Görev Alanından Basın İlan Kurumu’na geçecek İlçe Gazeteleri Temsilcilerine Yönelik Eğitim Semineri düzenlenen sertifika programıyla sona erdi.
facebook-paylas
 Tarih: 09-05-2018 05:48:47

İlçe gazetecileri çalışanlarına yönelik eğitim semineri sertifika programıyla sona erdi

Seminerin ilk gününün ikinci oturumunda, Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, Kurum Mevzuatı ve Resmi İlan ve Reklamlar İle Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Genel Uygulama Esas ve Usulleri konusunda bir sunum yaptı.
Çam, 1 Eylül itibariyle Kurum Şubesi bulunan ancak Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkez ilçesi dışındaki ilçelerinde yayımlanan resmi ilan yayımıyla alakalı gazetelerin de katılmasıyla BİK’in görev alanına dâhil mevcut 615 olan gazete sayısının 700’ü bulacağını söyledi.
Kurum aracılığıyla 2017 yılında 279 Milyon, Valilikler aracılığıyla da 57 Milyon Türk Lirası tutarında resmi ilan, BİK aracılığıyla ise 110 Milyon Türk Lirası tutarında hususi ilan ve reklamın yayınlatıldığını hatırlatan Çam, “Toplamda 2 bin gazete ve dergide toplam 446 Milyon Türk Lirası tutarında resmi ilan ve reklam yayınlatıldı” dedi.
Çam son olarak, resmi ilanların gazetelerin internet siteleri ve ilan.gov.tr de yayınlanmasıyla bu ilanlara dünyanın her yerinden kolayca ve hızlı şekilde ulaşılabildiğini, böylece amacı doğrultusunda ilanların daha fazla kişi tarafından görüldüğünü söyledi.
İlan Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Yunus Emre Uzel ve Erkan Günay da, Aylık Beyanname ve Resmi İlan Kontenjan ve Dağıtım Tablolarına İlişkin Bilgi sunumunu yaptılar.
Daha sonra “ilan.gov.tr” ve “bik.gov.tr” hakkında verilen bilgiyle ilgili sorular cevaplandırıldı ve öneriler değerlendirildi.
İlk günün son oturumunda ise Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Resmi İlan ve Reklamlar İle Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin İçerik ve Denetlemelere İlişkin Bölümleri Hakkında yaptığı sunumla gazete temsilcilerini bilgilendirdi.
Delibaş’ın sunumundan sonra Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şef Yrd. Özer Elikoğlu ile Görkem Solmaz, Sektörel Defterler ve gazetelerin basılı sayfalarına ait PDF’leri Elektronik Sistem Üzerinden Kurumumuza İntikali başlıklı sunumlarını yaptılar.
Daha sonra ise soru-cevap kısmında gazete temsilcilerinden gelen sorular cevaplandırıldı.
SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERDİ
Seminerin ikinci günü; Basın İlan Kurumunun (BİK), Şubesi bulunan ancak Büyükşehir olmayan illerin ilçelerinde yayınlanan ve bugüne kadar Valilik görev alanında olan gazete temsilcilerine bundan sonraki uygulamaların nasıl olacağı anlatıldı.
Kurumun Bayramoğlu Tatil Köyünde gerçekleştirilen ve iki gün süren seminer BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açılış konuşmasıyla başlamıştı. Seminerin ilk günü İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, bundan sonraki aşamada Kurumla yapacakları çalışmalar konusunda gazete temsilcilerine bilgi verdiler.
Seminerin ikinci gününde ise Muhasebe Müdürlüğü personeli ile Bilgi İşlem Hizmetleri Müdürü Emin Aksoy ve birim personelleri, kendileriyle ilgili konularda katılımcılara bilgi verdiler. Gazete temsilcilerinin uyum süreci ve çalışma sistemi hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve öneriler alındı. Son olarak Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez de gazetelerin Şube müdürlükleriyle olan ilişkisinin nasıl yürüyeceği ve çalışmalarda nasıl bir yol izleneceği konusunda bir sunum yaptı.
48 gazeteden toplam 52 temsilcinin katıldığı eğitim semineri Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam’ın kapanış konuşmasının ardından, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

  Bu haber 3395 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI