Bugun...

iLÇENiN CiĞERLERi AZ DAHA KÜL OLUYORDU

Gelibolu çamlığında çıkan yangın, Belediye İtfaiye ve Orman İtfaiye’sinin anında müdahalesi ile ağaçlara sıçramadan söndürüldü.
facebook-paylas
 Tarih: 02-08-2018 08:41:55

iLÇENiN CiĞERLERi AZ DAHA KÜL OLUYORDU

İlçenin ciğeri görevini yapan Belediye Çamlığında çıkan yangın, korku yarattı.
Belediye itfaiye müdürlüğüne gelen yangın ihbarı üzerine hemen olay yerine giden ekipler, yangına müdahale ettiler. Bu arada Gelibolu Orman işlemesine ait itfaiyeninde müdahalesi ile yangın ağaçlara sıçramadan söndürüldü.
Yaklaşık, 300 metrelik alanda çam ağaçlarının altındaki otların ve çam ağaçlarının diplerinin yandığı yangında soğutma çalışmalarıda yapıldı.
Belediye Başkan Vekili Deniz Cankara, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, Zabıta Müdürü Cemil Yorulmaz yangın alanında yapılan çalışmaları izledi. 
İTFAİYEDEN PİKNİKÇİLERE UYARI
İtfaiye yetkilileri, vatandaşların piknik yaptıkları alanlara ve özellikle ormanlara sahip çıkmalarını, piknik alanlarında mutlaka yakılan ateşi söndürmeleri istedi.
Yetiştirilmesi zor ve uzun yıllar isteyen orman ve ağaçlık alanlardaki yangınların çıkış nedeninin, büyük oranda tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığını belirtilen yetkililer, “Piknik için ilçemizin tek nefes kaynağı ciğerleri sayılan Belediye Çamlık ormanlık ve yeşil alanlarını tercih eden hemşerilerimiz, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan piknik alanından ayrılmasınlar. Gerekli gördüklerinde ateşin üzerini toprakla örtsünler. Kibrit ve sigarayı kesinlikle söndürmeden atmasınlar. Güneş altında ısıyı odaklaştırarak, büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarını rastgele etrafa bırakmasınlar” ifadelerini kullandılar.
Yangınların büyük çoğunluğunun, dikkatsizlik ve ihmal sonucu atılan söndürülmemiş sigara veya kibritten çıktığına dikkat çeken yetkililer, gösterilecek itina ve basit önlemlerin, çoğu zaman yangına neden olabilecek unsurları ortadan kaldıracağını, bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olacağını vurguladı.  

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 698 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI