Bugun...

“İLKÖĞRETİM HAFTASI” KUTLANDI

2017-2018 eğitim öğretim yılı başladı. 5 bin 457 öğrenci ders başı yaparak sınıfları doldurdu. Yeni öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları dün saat 10.00’da İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Her yıl farklı bir okulda yapılan İlköğretim Haftası kutlamaları, bu yıl 26 Kasım İlkokulu’nda yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 18-09-2017 15:15:06

“İLKÖĞRETİM HAFTASI” KUTLANDI

26 Kasım İlkokulu’ndaki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdürü Cahit Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Şahin konuşmasında; “2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başladığı şu dakikalarda okula ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan, tekrar okulu, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın heyecanını yaşıyoruz.
Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretim in önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çağımızda bilginin çeşitliliği artmış olmakla birlikte, bilgiye ulaşmak da oldukça kolaylaşmıştır. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz. Bizler onları kucaklarken, sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteğiniz onları motive edecek ve başarılarını yükseltecektir.
Sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, Atatürkçü, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı genöler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, dünyanın da başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim de bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır. Öğretimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak’ Bu bilinçle yeni öğretim yılının öğrencilerimize başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum.”
Konuşmanın ardından okul öğrencileri Esmanur Karaca, Eylül Aslan ve Ece Bakkal İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okudular. 4. sınıf öğrencileri hazırladıkları gösterilerini sergilediler.
Törenin ardından okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri ziyaret edildi. Kaymakam Hakan Kılınçkaya öğrencilere başarılı birer öğrenci olmalarını dileyerek, öğretmenlerine çiçek takdim edildi.
Törene Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Gökdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Arzu Yücesoy ve Ahmet Can, MHP İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
ARMATÖR YAKUP AKSOY ANADOLU DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ ATÖLYE AÇILIŞI YAPILDI
Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin lazer kesim ve maket yapım atölyesi açılışı yapıldı.
Gelibolu Armatör Yakup Aksoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Ali Can;  “GESTAŞ’ ta çalışan personelin %21’ini okulumuzdan mezun kişilerden oluştuğunu ve gelecekte bu sayının artacağına inandığını söyledi. Daha sonrada protokol hep birlikte lazer kesim makinesi ile gemi maketi yapım atölyesinin açılışı yaptılar.
Açılışa Belediye Başkanı Özacar, Gestaş Müdürü Volkan Uslu, Kıyı Emniyet Çanakkale Müdürü İsmail Durgun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Can ve Arzu Yücesoy, Gelibolu Tersane Eski Müdürü Hüseyin Akalın katıldı.

  Bu haber 790 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI