Bugun...

KORELİ HEYET, KORE GAZİLERİ İLE BULUŞTU

Kore heyeti Başkanı Hee Soo Le, “Kan kardeşliğimiz var. Türk askeri olmasaydı, Kore olmayacaktı. Bu kahramanlığı unutmayacağız” Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Anadolu Odise programı dahilinde Kore’li bir heyet 10 günlük gezi için Türkiye’ye geldi.
facebook-paylas
 Tarih: 17-07-2017 20:27:00

KORELİ HEYET, KORE GAZİLERİ İLE BULUŞTU

 

Aralarında profesör, yazar ve gazetecilerin bulunduğu 27 kişilik bir heyetle gelen Kore’lilerin ilk durağı İstanbul oldu ve Çanakkale ayağı içinde İlçemize geldiler. İlk ziyaret ettikleri yer, Dünyanın en büyük mevlevihanesi olan Gelibolu Mevlevihanesi’ni ziyaret ettiler.
Koreli heyet tarafından büyük bir hayranlıkla gezilen mevlevihanede heyete Gelibolu Ticaret Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak eşlik etti. Kore Ulusal Basını mevlevihanede tanıtım için çekim yaptılar. Bu gezinin ardından Koreli heyet, İlçe Kaymakamı vekilliğine vekalet eden ve aynı zamanda Çanakkale Vali Yardımcısı olan Bekir Sıtkı Dağ, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Ticaret Odası Başkanı İbrahim Özen, Ticaret Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak, Gelibolu’lu Kore Gazileri ve basın mensuplarının da katıldığı bir öğle yemeği verdi.
Yemekten sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Heyet Başkanı ve Hanyang Üniversitesinden Prof. Dr. Hee Soo Lee, Kore Türkiye Diplomatik ilişklerinin 60. yıl dönümü münasebetiyle bu gezide bulunduklarını belirterek şunları söyledi;
“ Bizim eskiden beri devam ede  gelen kan kardeşlik şuru var. Bu sadece ekonomi alanında kalmıyor ve daha mümtazam bir şekilde birbirlerini yakından tanımak için bilim adamları, yazarlar ve konularında uzman olan değerli profesörler ve gazeteciler  ile birlikte Türkiye’yi tanımak için 10 günlük bir daver geldi. Bundan sonraki görüşmelere devam edeceğiz. Kore’de Türkiye’yi ve Türkleri elbette seviyoruz. Ama Türk tarihini, Türk kültürünü hemen, hemen hiç bilmiyoruz. Bunun içinde bunları kendi gözümüzle görmek ve Kore halkına gazeteyle, yazarlarla tanıtmak istiyoruz. Bunu gerçek manada kardeşlik şuurunu 60 yıl münasebetiyle devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonra Gelibolu’da ve Çanakkale  Zaferinin olduğu yerde Kore savaşında bulunan gaziler ile birlikte olmak bizim için daha duygusal bir durum oldu. Biliyorsunuz zaten Kore Türk askeri olmasaydı, Kore olmayacaktı. Bu gazilere sonsuza kadar minnattarız. Bize Türklerin yaptığı bu kahramanlığı unutmadık, unutmayacağız. Bu ilişkilerimizi geliştirerek daha da devam ettireceğiz” dedi.Daha sonra, heyet Gelibolu’lu Kore gazileriyle tek, tek ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çektirerek, teşekkür ettiler ve gazilere hediye verdiler.

  Bu haber 922 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI