Bugun...

LGS HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'un yerine getirilen Liselere Geçiş Sınavına (LGS) 2 Haziran Cumartesi günü ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan okullardan mezun olan 409 öğrencinin, 368 katıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 04-06-2018 05:39:01

LGS HEYECANI

2 Haziran tarihinde ilçemiz genelinde 2 okul 20 salonda 368 öğrenci Liselere Geçiş Sınavına katıldı. Velilerin heyecanı öğrencilerden daha fazla olunca sınav öncesi yetkililer velilere gerekli uyarıları yapıp sınav sürecinde okul bahçesi ve çevresinde beklememelerini ve verilecek arada öğrenciler ile temas kurmamaları konusunda uyarılarda bulundular.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, 2 Haziran Cumartesi günü yapılan sınavın aynı gün iki bölüm halinde uygulandığını belirterek, sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümü sabah saat 9:30'da, ikinci bölümü ise 11:30'da başladı. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika süre verildi, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltildi ve 60 dakika süre öğrencilerimize tanındı belirtti.
Müdür Karaca, “sözel bölümde 8.sınıf Türkçe dersinden 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden 10'nar olmak üzere 50 soru sorulduğu, sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru soruldu. 2 bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede içerisinde öğrenciler okullardan ayrılmadığını” ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdür Tahir Karaca, Liselere Geçiş Sınavına katılan tüm öğrencilere başarılar dilediklerini belirterek, sınav sonuçları ise Haziran ayı içerisinde açıklanacak dedi.

HABER: HAYRETTİN ÜNEL

  Bu haber 11382 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI