Bugun...

Meclisin Eylül Mesaisi

Gelibolu Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından meclis salonunda Eylül ayı olağan oturumunu gerçekleştirdi.
facebook-paylas
 Tarih: 07-09-2017 15:10:20

Meclisin Eylül Mesaisi

Belediye Başkanı Mustafa Özacar başkanlığında tek oturumla gerçekleşen toplantıya mazeret bildiren MHP'li üye Feyzullah Ayyıldız dışındaki tüm üyeler eksiksiz olarak katıldı.

On dört gündem maddesi   ile Eylül ayı mesaisini tamamlayan Gelibolu Belediye Meclisinin toplantısının ilk gündem maddesi "doğalgaz" konusu idi.
Konu ile ilgili söz alan Başkan Özacar, EPDK tarafından yetkili kılınan Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin 13 Temmuz 2017 tarihinde kurumlarına gönderilen yazıyı paylaştı.
Özacar, dağıtım lisansı verilen dağıtım şirketinin istemiş olduğu meclis karar örneğini okuyarak, kendisi hakkında üretilen spekülasyonlara yanıt verdi. Gelibolu Belediyesi'nin facebook sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan toplantıda şeffaf bir şekilde davrandıklarına vurgu yapan Özacar, "Amacımız  yalnış bilgilendirmeyi önlemek, Gelibolu halkının çıkarlarını korumaktır." dedi.
Özacar, çevre belediyeler yapılan protokoller ile Gelibolu Belediyesi'ne sunulan 'meclis karar örneği' arasında zemin tahrip konusu başta olmak üzere çok büyük farklılıkların olduğuna dikkat çekti.
Bu konu ile ilgili Başkan Özacar'ın "Demokrasinin temel kurallarını işleterek tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşacak bir komisyon kurulması doğru olacaktır" şeklindeki sözlü önerisi meclis üyeleri tarafından olumlu bulunarak gündeme alındı.
Doğalgaz ile ilgili süreçte yürütülecek çalışmalarla ilgili oluşturulan komisyona CHP grubundan Deniz Cankara, MHP grubundan  Ahmet Sezgin ve Ak Parti üyesi Ibrahim Erdoğan seçildi.
Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen ve ilçede devam eden projelerle ilgili 8 milyon lira olarak öngörülen ek bütçe meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Üç gündem maddesinin ilgili komisyonlara havale edildiği Eylül ayı meclis toplantısında, Başkan Özacar'a Aleaddin Mahallesi ve Yazıcızade Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait taşınmazların satışı için Ak Parti ve MHP'li üyelerin red oylarına karşılık oy çokluğuyla yetki verildi.
Bu gündem maddeleri öncesinde meclis üyelerine bilgi veren Başkan Özacar, görevde bulundukları süre içerisinde Gelibolu Belediyesi adına toplam 26 parçanın kamulaştırıldığını, bu alanların karşılığı olan metrajın ise 75 bin 42 metrekare olduğuna vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Özacar'ın devam eden ve planlaması yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunduğu toplantıda Ekim ayı meclis toplantısının tarihi  ise 04 Ekim saat 15.00 olarak belirlendi.

  Bu haber 3456 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI