Bugun...

MEHMET ELiGüL, MHP’DEN BELEDiYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Daha önceden adaylığını açıklayan Erol Çevik’in yanı sıra Ak Parti Eski İlçe Başkanı Mehmet Eligül’de Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Dün İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür ile birlikte Ankara’da Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek görüştüler. Görüşme sonrasında Aday Adayları başvurularını teslim ettiler. Önümüzdeki günlerde ise Belediye Başkanlığı yarışında kiminle yola devam edileceği açıklanacak.
facebook-paylas
 Tarih: 28-11-2018 06:31:16  -   Güncelleme: 28-11-2018 06:36:16

MEHMET ELiGüL, MHP’DEN  BELEDiYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Mhp İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, Erol Çevik ve Mehmet Eligül Ankara’da Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Genel Başkan Bahçeli adaylara başarılar diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
31 Mart 2019'daki yerel seçim için aday adaylığı resmi başvurularını 15 Kasım'da almaya başlayan MHP, bir yandan da adaylık için başvuran isimlerle ilgili inceleme yapıyor.
Bu çerçevede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting programından adayların belirlenmesine, seçim müziği ve sloganının seçimine kadar yerel seçime yönelik tüm hazırlık sürecini yürüten Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Feti Yıldız ve Sadir Durmaz'dan oluşan komisyon, partinin hukukçularından oluşan 15 kişilik komisyonun katılımıyla yapılan toplantılarda aday adaylarına yoğunlaştı.
Bir yandan komisyonlar öne çıkan aday adaylarının partinin kriterlerine uygunluğunu belirlemek için teşkilatlar ve referanslarla görüşüyor, diğer yandan Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla FETÖ sızmalarının önüne geçmek için parti müfettişlerini illere gönderiliyor.
- "Teşkilatlarımızın temayülü önemli"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçim için aday adaylığı konusunda partilerine yoğun ilgi olduğunu ancak MHP'nin partiyi en iyi şekilde temsil edecek, kamuoyunda sevilen ve sayılan, liyakat sahibi adaylarla yola devam edeceğini söyledi.
Aday adaylarına, partinin kriterlerine uyumu konusunda yapılan inceleme ve çalışmaları değerlendiren Durmaz, şunları kaydetti:
"Bunu neye göre tespit ediyoruz? Teşkilatlarımızın temayülü bizim açımızdan son derece önemli. Geçtiğimiz seçimlerde biz teşkilatlara rağmen aday belirlemedik. Teşkilatların talebi, önerisi dışında belirlediğimiz aday oranı yüzde 1 bile değildir. Kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Diğer seçimlerde olduğu gibi tüm aday adaylarımız için güvenlik soruşturması yapacağız. Parti müfettişlerimizi, parti görevlilerimizi göndermek suretiyle alanda birtakım tespitler yapmaya çalışıyoruz."
Partide 15 hukukçudan oluşan komisyonun aday adaylarının soruşturmalarını yaptığını, durumlarını incelediğini bildiren Durmaz, "Geçmişte tüm partiler gibi bizim partimize de malum terör örgütünün uzantıları sızmaya çalışmışlardır. Bu konuda ciddi tecrübeye sahip bir partiyiz. Yeni sızmalara fırsat vermek istemiyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz, özellikle kripto FETÖ'cüleri." bilgisini verdi.

  Bu haber 1251 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI