Bugun...

Müftü Özler'in “Ramazan Bayramı” Mesajı

Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim ÖZLER, “Ramazan Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. ÖZLER, mesajında şöyle dedi:
facebook-paylas
 Tarih: 23-06-2017 12:52:42

Müftü Özler'in “Ramazan Bayramı” Mesajı

25 Haziran 2017 Pazar günü bir Ramazan Bayramı’nı daha hep birlikte idrak edeceğiz. Öncelikle bizleri bu özel güne kavuşturan ve bu güzel duyguyu bize yaşatan Allah (cc)’a hamdolsun.

Manevi havasını derinden hissettiğimiz, heyecanla beklediğimiz ve özlem duyduğumuz bayramlar elbette ki sevinç ve mutluluk günleridir. Dolayısıyla, ilk önce kendimizden başlayarak iyiliği, hakkı korumayı, rahmeti, merhameti, saygıyı, sevgiyi, adaleti, barışı, huzuru, güveni ve mutluluğu topluma yaymanın, kardeş olduğumuz bilinciyle birbirimize daha çok şefkatli ve merhametli davranmanın, yetimleri, öksüzleri ve kimsesizleri sevindirmenin, yoksulları barındırmanın, en yakınımızdan başlayarak dargınları barıştırmanın ve en önemlisi de insan olma kimliğimizin ön plana çıktığı çok kıymetli ve önemli zaman dilimleridir.

Müntesibi olmakla şeref duyduğumuz dinimizde bayramlarımızın en önemli ve temel özelliği toplumun bütününü kucaklamasıdır. Dolayısıyla bayramlar; insanî ve İslami güzelliklerin birlikte yaşandığı; birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve muhabbetin güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir.

Bayramlar küskünlüklere son verildiği özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımız ile aile büyüklerimizin unutulmadığı dahası onların hayır dualarının alındığı, hasta olan insanlarımızın hatırlandığı ve ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği günlerdir. Ayrıca bayramlar elde edilen kazanımların, güzel hasletlerin ve ahlaki değerlerin sonraki zaman dilimlerinde de devam ettirilmeye çalışıldığı çok özel günlerdir.

Bu vesileyle; tüm Gelibolu halkımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, daha nice bayramlara hep birlikte sıhhat ve afiyet içerisinde tekrar kavuşmamızı ayrıca bu bayramın başta milletimize, İslam âlemine ve bütün İnsanlığa kardeşlik, huzur, güven, mutluluk, iyilik ve barış getirmesini Yüce Allah (cc)’tan niyaz ve temenni ederim.

  Bu haber 895 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI