Bugun...

ÖĞRENCİLERDE KARNE SEVİNCİ

2017-2018 Eğitim Öğretimde yarı yılın sona ermesi ile birlikte Gelibolu’da 24 okulda 6 bin 200 öğrenci karne sevinci yaşadı.
facebook-paylas
 Tarih: 20-01-2018 05:54:48

ÖĞRENCİLERDE KARNE SEVİNCİ

2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelgeyle okullar 18 Eylül 2017 Pazartesi günü eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştı.
19 Ocak 2018 Cuma günü (DÜN) okullar kapandı. 22 Ocak 2018 Pazartesi günü ise okullar 15 günlük ara tatile girecek. 5 Şubat Pazartesi günü okullar tekrar eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak.
2018 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
8 Haziran 2018 Cuma günü 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

19 -01 -2017 – Eğitim ve öğretimde 2017 -2018 yarı yıl tatili nedeniyle ilçemizde, 6 bin 200 öğrenci hem tatil, hem de karne sevinci yaşadı.
İlçede görec yapan 485 idareci ve eğitimcinin bulunduğu  24 okulda karnelerin verilmesiyle kimi öğrencilerde sevinç, kimi öğrencilerde de burukluk yaşandığı görüldü.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca Gazi Süleyman Paşa İlkokulu ile Namık Kemal Ortaokulundaki karne dağıtım törenine katıldı ve öğrencileri tebrik edip kutlarken, başarı için çalışmaları gerektiğini öğütledi ve şunları söyledi.
Karaca, “huzurlu ve sağlıklı bir  şekilde öğrencilerimiz tatile giriyor. Çocuklarımıza karnelerini verdik. Anaokulu’ndan liseye bugün çocuklarımız karnesini aldı. Eğitim kalitemiz daha da yükselecektir. Gençlerimizden bu konuda gayret, öğretmen ve velilerimizden de  biraz daha özveri bekliyoruz” dedi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Can ise, 26 Kasım İlkokulu ve 100. Yıl Barış Ortaokulunda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
"Karne tek başına başarı göstergesi değildir"
İyi bir eğitim öğretim ortamının sağlanması ve eğitimde başarının artırılması adına veli, okul ve öğretmen iletişiminin önemine işaret eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Can, karne sevinci yaşayan öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere bir de mesaj verdi. Can mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Sizlerin, öğrencilerimizin eğitimlerine gösterdiğiniz ilgi, onlarla birlikte geçireceğiniz zaman, onlara göstereceğiniz anlayış, vereceğiniz sevgi ve her daim yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz çocuklarımızın başarılarını artıracak ve yarınlara emin adımlarla yürümelerinde etkin rol oynayacaktır. Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeliyiz.
Unutmamalıyız ki karne, tek başına başarı göstergesi değildir. Öğrencilerimizin davranış, tutum, şahsiyet ve zekalarının bir göstergesi olmayan karneler sadece dönem boyunca derslerde gösterdikleri başarının neticesidir."
Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için, nesilleri fikri, vicdanı ve irfanı hür olarak yetiştirmek için çıkılan eğitim öğretim yolunda hep birlikte çalışımalıyız diyen Şube Müdürü Ahmet Can, mesajında şunları kaydetti:
"Sevgili öğrencilerimiz bu ülkenin yarınları sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine, milletine ve devletine sahip çıkan gençler olarak yetişeceksiniz. Mukaddesatımızı ve bizi biz yapan değerlerimizi sizler koruyacak, ülkemizi güçlü yarınlara sizler taşıyacaksınız.
Okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak yetişmeniz,geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi ve başarmanızı sağlayacaktır. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı isteğin, azmin ve gayretin neticesidir.
Tatilde dinlenmenizi, bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi mekanları, müzeleri, kütüphaneleri gezmenizi, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirmenizi, sportif, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyorum. Kitap okumak size yol gösterecek, iç dünyanızı zenginleştirecek ve yarınlara umutla bakmanızı sağlayacaktır."

  Bu haber 2465 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI