Bugun...

“OHAL Değil.. Demokrasi İstiyoruz”

Cumhuriyet Halk Parti’si tekrar uzatılmak istenen OHAL ile ilgili Türkiye genelinde 81 ilde oturma eylemi başlattı. İskele Meydanında bir araya gelen vatandaşlar ile CHP’liler marşlar ve sloganlar eşliğinde OHAL’i protesto ederek oturma eylemi gerçekleştirdiler.
facebook-paylas
 Tarih: 17-04-2018 05:56:39

“OHAL Değil.. Demokrasi İstiyoruz”

CHP, Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi dünde saatler 12.00’ı gösterdiğine İskele Meydanında “OHAL değil, Demokrasi istiyoruz” adı altında düzenlenen oturma eylemi gerçekleştirildi. Düzenlenen oturma eylemine CHP İlçe Başkanı Nezat Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları’nın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
“TAKIM ELBİSELİ DARBECİLER HALİNE GELDİLER”
CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya OHAL’in 12 Eylül Cuntası ve Anayasasının bir ürünü olduğu söyleyerek; geçmişte AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OHAL’e karşı olduğunu ama şimdi iktidarını güçlendirmek için OHAL’i uzattığına dikkat çekti. Kaya; “İlan ederken 1,5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline geldiler” dedi.
“BİZLER OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ”
OHAL Rejimine derhal son verilmesini istediklerini ifade eden İlçe Başkanı Nevzat Kaya; “Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sivil toplum örgütlerine, sendikalara, meslek odalarına ve birliklerine yönelik iktidar gücü ile açılan savaş son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydanda değil; Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’da ki Saraylıları uyarıyoruz; bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz” dedi.

  Bu haber 3548 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI