Bugun...

OKUL MASRAFINI BONCUK SATARAK ÇIKARTIYOR

İlkokul öğrencisi Tuğçe Savran, annesiyle birlikte kış boyunca boncuklardan hazırladıkları bileklik, kolye ve anahtarlık gibi süsleri satarak okul masraflarını çıkarttı. İlçemizde yaşamlarını sürdüren Savran ailesinin 2 kız çocuğundan biri olan Tuğçe Savran(10) okul masraflarını boncuklardan yaptıkları süsleri satarak çıkartıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 14-09-2018 06:50:13

OKUL MASRAFINI BONCUK SATARAK ÇIKARTIYOR

Engelli olan anne ve babasının maddi durumları iyi olmaması nedeniyle, kış aylarında annesi Yasemin Savran(44) ile birlikte çarşıdan aldıkları boncuklardan bileklik, anahtarlık ve kolye gibi süs eşyaları yapıyor.
Küçük Tuğçe Savran bunları yaz sezonu boyunca sahilde açtığı küçücük tezgahında satarak, kendi okul masrafını çıkarıp, evede katkı sağlıyor.
İlçedeki Namık Kemal Ortaokulu 5/E sınıfında okuyan güzeller, güzeli Tuğçe Savran, kış ayı süresince annesiyle yaptıkları 700 parça boncuk süslerini  1, 2, 2.5 ve 5 TL arasında satıyor. 
Küçük Tuğçe Savran, "televizyonda böyle boncuk süslerini satan çocukları gördüm. Bende böyle birşey yapabilirim dedim, bu  düşüncemi anne ve babama söyledim. Onlarda olumlu karşılayınca, bu işi yapmaya karar verdim. 3 yıldır yaptığım bu işle okul masraflarımı çıkarıyorum. Okullar açılmadan ihtiyaçlarımı karşılayacağım. Okul çantamı ve okul üniformalarımı kendi kazandığım paramla aileme yük olmadan alacağım için mutluyum ve azda olsa evede katkı sağlayacağım" dedi.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 652 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI