Bugun...

“OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE TRAFİKTE DAHA SAYGILI OLMALIYIZ”

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün Gelibolu merkez, belde ve köylerine okul taşımacılığı yapan okul servis araçları şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 12-10-2017 05:38:29

“OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE TRAFİKTE DAHA SAYGILI OLMALIYIZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 26 Kasıl İlkokulu salonunda Gelibolu merkez, belde ve köylerine ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini taşıyan okul servis araçları şoförlerine yönelik trafik konulu eğitim semineri düzenlendi. Düzenlenen seminere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Can önderliğinde, Şoförler Odası Başkanı Ömür İşsever, İlçe Jandarma Komutanlığı, Belediye Zabıta Müdürlüğü, ve servis şoförleri katıldı.
Servis şoförlerine yönelik yapılan bilgilendirme seminerinde; “Okul servis araçlarında ve taşıma işlerinde çalışacak şoför ile rehber personelde aranacak şartlar, taşımacı ve şoförlerin yükümlülüğü ile genel trafik kurallarından bahsedildi. İstenmeyen kazaların önüne geçebilmek için şoförlerin uyacağı başlıca trafik kuralları slayt gösterisiyle şoförlere anlatılırken, toplantı sonunda şoförlerin sorunları dinlendi.”
GELECEĞİMİZ İÇİNOKUL SERVİS ŞOFÖRLERİ İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLMELİ
Okul servisi şoförleri, öğrencileri araçlarımıza indirip bindirirken diğer araç sürücülerinin sürekli arkadan korna çalmaları yada hızla yanımızdan geçmeleri motor sürücülerinin dikkatsizce hızlı gitmeleri olası kazalara davetiye çıkartıyor. Öğrenci aracımızdan indikten sonra yada okuldan çıkan bir öğrenci servislerin arasında geçip çıkınca diğer araçları görme ve sürücülerin onları fark etmeleri çok zor oluyor.
Okul önlerinde, Okul Servisleri için park yerleri ayrılmadığından bizle bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Taksi duraklarında olduğu gibi bizimde okul önlerinde ayrılan yerlerimizin olmasını istiyoruz. Okul önlerine bırakılan diğer araçlar bizi zor durumda bırakıyor öğrencilerde servislerine binmek için yoldan geçmek zorunda kalıyor.
Diğer araç sürücülerinin servis şoförlerine daha saygılı ve dikkatli yaklaşması gerektiğinin de altını çizen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Can; “sizler bizim geleceğimizi taşıyorsunuz. Bu konuda yasalar tamamen sizden yana ve sizlerde kurallar çerçevesinde bu üstünlüğünüzü kullanmanız gerekiyor. Siz öğrenci indirip bindirirken “DUR” tabelanız yanıyor ve hala arkanızdaki ve etrafınızdaki araçlar size saygı duymuyorsa bu kişilere yasa gereği ne gerekiyorsa kolluk güçleri ve yetkililer tarafından yaptırımlar uygulanacaktır. Biz her koşulda geleceğimizi taşıyan sizlerin yanındayız” dedi. 

  Bu haber 825 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI