Bugun...

SAĞLIK iÇiN YüRüDüLER

İlçe Sağlık Müdürlüğü Dünya Yürüyüş Gününde ‘Günde en az 10 bin adım’ diyerek sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe protokol üyelerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 05-10-2018 07:02:17

SAĞLIK iÇiN YüRüDüLER

İskele Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe İlçemiz Kaymakamı Hakakn Kılınçkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Cem Gökdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müd.V. Emre Özdemir, ile çok sayıda, öğretmen ve öğrenci katıldı. 'Attığın her adım sağlığa yatırım', 'Sağlıklı bir yaşam için aktivite şart', 'Sağlık için hareket' yazılı dövizler taşıyan kalabalık çarşı içinden dolaşarak başladığı yere kadar yürüdü.
Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, 'spor' kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010 yılı sonuçlarına göre 12 yaş üzeri nüfusun yüzde 72'sinin; 6-11 yaş nüfusun ise yüzde 60'ının hareketsiz olduğu belirtilmiştir. Bu amaçla sağlık için her gün '10 bin adım at', koşabiliyorsan 'Koş', yürüyebiliyorken 'Yürü' diyoruz" ifadelerini kullandı.

  Bu haber 967 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI