Bugun...

Sivil Savunma Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sivil savunma haftası kapsamında, okullarda yangın ve kurtarma tatbikatları devam ediyor. Bu kapsamda Org. Eşref Bitlis İlkokulunda yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği gösterildi.
facebook-paylas
 Tarih: 10-03-2018 06:27:38

Sivil Savunma Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Okullarda Sivil Savunma Haftası kapsamında düzenlenen yangın, yangından korunma ve kurtarma tatbikatları devam ediyor.
Bu kapsamda Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Gelibolu Orgeneral Eşref Bitlis İlkokulu  yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı.
Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı önce öğrenciler itfaiciler tarafından bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı. 
Okul bahçesinde tatbikat amaçlı  yakılan ateş  itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. 
Daha sonra okulda mahsur kalan öğrenci ve çalışanların okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu katta yükseltilerek, burada mahsur kalanlar  itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi ve bu kurtarma harekatı öğrenciler tarafından alkışlandı.
Okul Müdürü Mehmet Biber, “başarılı bir tatbikat yapıldığını belirterek, öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları itfaiyeciler tarafından anlatıldı. Öğrencilerimiz için iyi bir deneyim oldu” dedi.

  Bu haber 977 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI