Bugun...

Sokak Hayvanlarının Gönüllü Dostu

Hayatını sokak hayvanlarına adayan Firdevs Arslan, gönüllü olarak bakımını yaptığı mezarların yakınları tarafından verilen paralarıda bu canların bakım ve yiyecekleri için harcıyor.
facebook-paylas
 Tarih: 06-10-2018 06:42:10

Sokak Hayvanlarının Gönüllü Dostu

İlçemizde doğuştan sol eli özürlü olan ve adeta hayatını sokak hayvanlarına adayan Firdevs Arslan, kazandığı parasınıda bu "canlar" için harcıyor.
Firdevs Arslan, 43 yaşında evli ve kendisini yaralı, hasta, yardıma muhtaç hayvanlara adamış adeta kanatsız bir melek.  Yaralı hayvanları tedavi etmeye çalışıyor ve elinden geldiğince canları besliyor ve hayatta kalmalarını sağlıyor. 
Arslan, hayvanların sessiz çığlıklarına duyarsız kalmayarak her koşulda onların yardımına kendi imkanlarıy koşmaya devam ediyor.
Onlarda birer çocuk diyerek, kendini bu sokak hayvanlarına adayan Firdevs Arslan, kalbinin ve gönlünün ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. 
İlçenin Alaeddin Kalfa mezarlığında gönüllü olarak çalışan ve isteyen kişilerin yakınlarının mezarlarının bakımlarını  yapan Arslan, kişilerin verdiği paralarıda sokak hayvanlarına harcıyor.
Hayvanların hiç birini ayırmadan onlara sarılan, elleriyle besleyen, onları öpen, onlara bebekmiş gibi sarılan, bu kadının gerçekten kocaman yüreği var. Hem kabristandaki mezarların bakımını yapıyor, hemde burada gezinen hayvanların ve sokakların bazı köşe başlarında onu bekleyen hayvanların karınlarını kazandıklarıyla doyuruyor. 
Bazen karda kışta, bazen çok sıcaklarda ve her türlü koşulda, hiçbir menfaat beklemeden onların üşümemeleri için koşturduğunu belirterek, "hayvanları sevmeyenin insanlarıda sevemeyeceğini" söyleyerek, akülü motoruna doldurğu mamaları onu bekleyen canlara veriyor.
Sokak hayvanların dostu olan Firdevs Aslan sol elini tam olarak kullanamamasına rağmen hayvanları önemsetmek ve hayvan haklarını göstermek, insanların daha duyarlı olmalarını sağlamak için mücadelememi sürdürüyorum" diyerek, "yüreği kocaman ve bu canlarla çarpan herkesi bu dostlara yardım elini uzatmaları için çağrıda bulunuyorum. O kadar çok güzeller güzeli çocuklar ki, onlar hiç bir art niyet ve koşulsuz sizi seviyor, size sarılıyor ve hepsi sizlerden yardım bekliyor" dedi.

Haber: Elçin YÜZÜAK

  Bu haber 932 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI