Bugun...

TEZGAHLARDA PALAMUT BEREKETİ

15 Nisan’dan bu yana denizlere açılmayı bekleyen balıkçılar yeni sezona 'Vira Bismillah' diyerek, ağlarını denize bıraktı.
facebook-paylas
 Tarih: 05-09-2018 06:54:06

TEZGAHLARDA PALAMUT BEREKETİ

Av yasağının sona ermesiyle denize açılıp, balık avına çıkan balıkçıların ağlarına, bol miktarda palamut takılırken, balıkçı tezgâhları da palamutla doldu taştı. Palamutlar, tezgâhlarda 7,5 ile 10 lira arasında satılışa sunuluyor. Geçen sezonu verimli bulmayan, avlanmadaki sorunlar nedeniyle farklı arayışlarda olan balıkçılar, yeni sezona bereketli başlandığını kaydetti. Sezona bereketli başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran balıkçı esnafı, yaşanan bereketin sürmesiyle kendilerinin yanı sıra vatandaşı da memnun edeceğini söyledi.
'BALIK BOL GÖZÜKÜYOR'
Balıkçı Recep, bu sene balığın bol olacağını belirterek, "Balık bu sene bol olacak gibi görünüyor. Çok fazla palamut olacak. Şu an balıklar Rusya tarafında soğuk suya geçti, Karadeniz ve Marmara’ya dönüş yaparsa eğer burada palamudun tanesi 2-3 liraya düşer. Balık bol, palamut bu gün tezgahlarda  7,5 lirayada var, 10 liraya da var, boy boy" dedi.

Haber: Mehmet BOZKURT

  Bu haber 857 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI