Bugun...

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk maratoncusu Şevki Koru Anıldı

İlçemizin 26 Kasım Pazartesi günü kutlanacak olan kurtuluşunun 96. yıldönümü kapsamında Türkiye'nin ilk maraton koşucusu ve birincisi olan Gelibolu'lu Milli maratoncu Şevki Koru anısına atletizm yarışmaları ve halk koşusu düzenlendi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-11-2018 06:48:11

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk maratoncusu Şevki Koru Anıldı

Gelibolu Belediye Başkanlığı tarafından fener altı sahil yolunda Şevki Koru anısına düzenlenen organizasyona eski Milli atletlerden Balkan Şamyiyonu Mehmet Akgün, eski ünlü maratoncu İsmail Akçay gibi 12 eski milli ve Türkiye şampiyonu atletin katıldığı yarışmalar saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın konuşmasıyla başladı.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar,  bu organizasyonu önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye Atletizm Federasyonu’nun programlı koşularından biri olarak sürdürme arzusunda olduklarını belirterek,  "Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk maratoncusu ünvanlı hemşehrimiz Şevki Koru anısına düzenlenen koşu organizasyonuna hepiniz hoşgeldiniz. Çok değerli bir hemşehrimiz; Atatürk’ün huzurunda ilk koşma şerefini elde eden ve 1937 yılında yapılan ilk Türkiye Maratonunda birinciliği alarak Atatürk’ün elinden madalya alan Gelibolulu Milli Atlet Şevki Koru’yu anmak üzere bu anlamlı organizasyonda bir aradayız. Çocukluk yıllarında 1. Dünya Savaşı’na tanıklık eden ve o yıllarda yapılan atletizm yarışmalarını izleyerek hırslanıp kendini atletizme adayarak büyük başarılar kazanan Milli atletimizi sonsuz saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. 
Yarışmalar, önce çuval ve kaşıkla yumurta taşıma yarışıyla başladı ve ardından atletizm yarışmalarına geçildi. 500 ve 1000 m. minik  kızlar ve erkekler,  2000 m. kızlar ve erkeler, 2000 m. Yıldız kız ve erkeler, 5000 m. büyük kadınlar, erkekler ve son olarakta Halk koşusu yapıldı. Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, maratoncu İsmail Akçay, eski  Balkan Şampiyonu Mehmet Akgün, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, eski milli atletler ile merhum maratoncu Şevki Koru'nun oğlu Cihan Koru eşi ve kızlarıyla katıldılar.
Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol ve eski milli atletler tarafından verildi.

  Bu haber 690 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI