Bugun...

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı, dün Sosyal Yardımlaşma Vakfı Toplantı Salonunda, Kaymakam Hakan KILINÇKAYA başkanlığında yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 26-12-2017 15:19:24

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Kaymakam Hakan KILINÇKAYA, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında “Gelibolu' ya geldiğim günden bugüne yaptığım tüm mahalle ve köy ziyaretlerinde gençlerimizin geleceği için ilk uzak durmaları ve ailelerin ise en çok üzerinde durmaları gerektiği konu uyuşturucu demiştik. Bu günde uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı ve bir o kadar da sorumluluk duygusuyla hareket edip, bir taraftan bu illetin pençesine düşmüş çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak ve bunların ailelerine ulaşmak, diğer taraftan en önemlisi de gençlerimizi zehirleyenlerle mücadele etmek amacıyla her türlü tedbiri almak için buradayız.Özellikle okullarımız ve civarlarında bulunan barakalar, metruk binalar, okul kantinleri ve diğer işletmeleri sıkı bir takibe alıp, varsa kötü amaçlı insanları ayıklayacağız. Bu illete bulaşmış çocuklarımızın ve gençlerimizin öğretmenlerine, rehber öğretmenlerine ve ailelerine ulaşıp sorunun tamamen ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları başlatacağız. İlçemiz sınırları içerisinde olan metruk binaların tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması noktasında her türlü önlemi alacağız." dedi.
Toplantıda, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün bilgilendirmesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı kendi sorumluluk bölgelerindeki uyuşturucu ile mücadeleye karşı yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda tespit edilen sorunlar ile bunlara karşın sunulan görüş ve öneriler doğrultusunda şu kararlar alındı;
-Milli Eğitim Müdürlüğünce rehber öğretmenler tarafından uyuşturucu madde ve zararları konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi.
-İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı iş birliği ile okullar ve çevresinde gerekli tedbirlerin alınması.
-İlçe Müftülüğünün planlaması ile camiler de uyuşturucu kullanımı ve zararları hakkında vaaz verilerek halkın bilinçlendirilmesi.
-Askeri birliklerde eğitimli köpekler ile eğitimli personelle birlikte kör noktaların incelenmesi.

  Bu haber 835 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI