Bugun...

Yusuf Acar “Siz hazırsanız, Ben de hazırım”

İlçemizde yıldır siyasetin içinde olan, yerel seçimlerin yaklaşması ve hareketlenen siyasette kulislerde başkan adayı olacağı konuşulan Yusuf Acar sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Acar; "BAŞKA BİR GELİBOLU MÜMKÜN" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-09-2018 08:38:42

Yusuf Acar “Siz hazırsanız,  Ben de hazırım”

Yusuf Acar yaptığı açıklamada; Yaklaşık 30 yıldır siyasetin içindeyim. Demokrasinin vazgeçilmezi siyasal atmosferin her bir katmanını yaşadım. Şimdi; Yerel Seçimler yaklaşırken, doğduğum, yaşadığım, tutku ile bağlı olduğum Gelibolu hakkında ilgi ve sorularla karşılaşıyorum. Yıllardır bu güzel kent için düşündüğüm, paylaştığım, dile getirdiğim düşüncelerim için bir tercih yapıp yapmayacağım soruluyor. Ben hazırım.
Ancak siyaset yaptığım çizginin ve Gelibolu kamuoyunun düşüncesi ve talebi olmadan hazır olmamın bir anlamı yok. Bunu test etmenin en doğru yolu; sahip olduğum iddianın kamuoyundaki karşılığını test etmek. Gelibolu'ya, geçmişine ve geleceğine nasıl baktığımın tamamının değil ama ipuçlarının göstergesi bir proje ile kamuoyunun karşısındayım.
Bu kentin yetiştirdiği ve şekillendirdiği bir siyasetçi olarak Gelibolu'nun bir turizm kenti olması gerektiğini düşünüyorum. Tarihi boyunca, hem bölgesinin hem de Dünyanın önemli, güzel ve zarif kenti Gelibolu'nun, Dünyanın ve Türkiye'nin bugün geldiği noktada kaybettiği önemi, refahı ve üstünde yaşayanlara sunduğu keyfi artırmasının başka yolu yok.
Turizmden gerçek anlamda ekonomik ve sosyal fayda sağlamanın ilk adımı ise kentin eksik kurulu kapasitesini yükseltmek. Bu kapasiteyi tamamen yerel yönetimin yapması mümkün olmadığı için “Turizm Kenti Gelibolu” için gerekli tüm özel ve kamu yatırımını tetikleyecek bir iddia, öngörü ve vizyon projeye ihtiyaç var.
Sizlere Yerel Yönetimlere bakışımı, insan hayatına dokunacak sosyal ve kültürel belediyeciliği, Gelibolu için düşündüğüm ve üzerinde çalıştığım projelerin tamamını bir seferde anlatabilmem mümkün değil. Am tüm bunları konuşabilmemiz için ilk adımı atabiliriz. En azından “Gelibolu Port” projesi ile karşılıklı bir ilgiyi oluşturabilir ve onun çerçevesinde “Daha Güzel Bir Gelibolu” için düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz sağlam bir kanal oluşturabiliriz.
25 yıllık bir hayalin, 6 aylık bir mutfak çalışmasının sonucunda ortaya çıkan “Gelibolu Port” projesini değerlendirmenize sunuyorum. Yetenekli ve ödüllü bir Mimar, bir Şehir Plancısı ve çeşitli konularda değerli ve yetkin uzmanların görüşü ile şekillenen bu proje için oluşturulan web sitesinde (www.yusufacar.com.tr) her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bulamadığınız her türlü bilgi ve soru için bana ulaşabilirsiniz.
Gelibolu gibi tarih boyunca önemli olmuş bir kente, hiçbir şey düşünmeden, söylemeden, iddia sahibi olmadan talip olmayı büyük bir ciddiyetsizlik ve bu topraklara saygısızlık olarak değerlendiriyorum.
“Gelibolu Port” projesi ile bu kentin eksik olan çarpıcı girişini, yetersiz çarşısını, bir deniz kenti olarak kordon eksikliğini ve Gelibolu’nun yıllardır en verimsiz ve etkisiz kullanılan çok güzel alanının bir bütün olarak değerlendirilip projelendirilmesini öneriyorum. Bir siyasetçi olarak bu temel noktalar dışında benim ve ekibimin incelediğiniz şekliyle bir önerisi olan projenin her ayrıntısı tartışılabilir.
Tüm bu süreç sonunda kamuoyundan aldığım geri dönüşlerle bir karar alacağım.
Siz Gelibolu'lular hazırsanız, Ben de hazırım…

RAKAMLARLA GELİBOLU PORT
150.000.-m2 alanda hayata geçmesi düşünülen “Gelibolu Port” benim ve ekibimin planladığı hali ile; 27.000.- m2 Konut, 7.200.-m2 İş yeri, 2.000.- Taban alanına oturan 5 yıldızlı bir otel
Her biri 350.-m2 alana oturan ortak bir platformu kullanan denizin içindeki 3 Restoran
3.600.- m2 tabana oturan bir Müze 200 metre deniz üstünden yürüyüş yolu ile ulaşılan ve 60 metre yüksekliğe çıkan, hem Gelibolu’yu, hem boğazı hem de yeni yapılan Boğaz Köprüsünün eşsiz manzarasını ziyaretçilerin beğenisine sunan Seyir Terası Yenisinin yapılması ile işlevsiz kalacak eski iskeleye karşı tarafından dolgu ile oluşturulacak bir Yat Limanı ve 1.500.- m2 marina sosyal alanı Mevcut iki şeritli Kore Kahramanlar caddesinin sadece kent dışına çıkış şeridini kullanıp diğer şeridi oluşacak çarşının arka caddesi ve park alanı olarak kullanıp, deniz kenarından Gelibolu’ya sadece giriş yönlü yaklaşık 1.000 metre yeni bir araç yolu Ve 3.000.- m2 taban alana oturan ama bu süreçte ismini ve içeriğini saklı tuttuğumuz ancak bir Belediye Başkanlığı adaylık durumunda açıklayacağımız “SÜRPRİZ PROJE”

  Bu haber 1347 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI