Bugun...

ZABITADAN SERVİS ARAÇLARINA DENETİM

Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte ilçemizde öğrenci servis taşımacılığı yapan okul servis araçlarının, araç uygunluk ve güzergah belgesi süresi dolan servis araçlarının kontrolleri yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 13-09-2017 15:21:59

ZABITADAN SERVİS ARAÇLARINA DENETİM

Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını denetleyen Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, standartlara uygun olmayan araçlara uygunluk belgesi vermiyor. Zabıta Ekipleri tarafından kurulan denetleme komisyonu, 26 Kasım Stadyumu arkasında okul servis araçlarını, hizmet yönetmeliğine göre kontrolden geçirdi. 
Kontrollerde, servis araçlarında tek tek okul taşıtı levhası, "DUR" işareti ve frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, fenni muayenesi, aracın 12 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması araç içi güvenlik kamerası özelliklerinin arandığı bildirildi. 
Zabıta Müdürü Cemil Yorulmaz, servis araçlarının kontrolüyle ilgili olarak,“Öğrencilerin huzur içinde okuldan eve, evden okula gidebilmesi için gereken tedbirler almak için araçlarımızın kontrolünü yaptık. Okullara öğrenci taşıyan, Araç uygunluk ve güzergah belgesi süresi dolan servis araçları okullar açılmadan önce denetimden geçirildi. Bakanlığımızın belirlediği standartlara uygun olmayan araçlara uygunluk belgesi verilmeyecek, uygun olan araçlarada güzergah ve uygunluk belgesi verildi” dedi.

  Bu haber 824 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI