Coşkun’dan Ağır Ceza Yargı Çevresi Kararına Tepki
Yeni Parti Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun, Gelibolu ve Eceabat’ın ağır ceza yargı çevresinin Keşan’a bağlanmasına tepki göstererek kararın yeniden değerlendirilmesi ve Yarımada’daki ulaşım sorununa çözüm bulunması çağrısında bulundu.
Yeni Parti Gelibolu İlçe Başkanı Engin Coşkun, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 21 Ekim’de aldığı kararla Gelibolu ve Eceabat’ın Çanakkale Ağır Ceza yargı çevresinden çıkarılarak Keşan’a bağlanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Kararın gerekçesi olarak Yarımada’nın Çanakkale’ye ulaşım sorununun gösterildiğini belirten Coşkun, ulaşım sorununa çözüm bulmak yerine vatandaşların adli işlemler için farklı bir ilin ilçesine yönlendirilmesini eleştirdi.
Coşkun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hâkimler ve Savcılar Kurulunun 21 Ekim’de aldığı karar doğrultusunda maalesef Gelibolu ve Eceabat, Çanakkale Ağır Ceza yargı çevresinden alınarak Keşan ilçesine bağlanmıştır.
Kararda gerekçe olarak Yarımada’nın Çanakkale’ye ulaşım sorunu gösterilmiştir. Yani Yarımada’nın ulaşım sorunu resmî olarak kabul edilmiştir. Burada soruna çözüm bulmak yerine yeni bir sorun yaratılmıştır. Vatandaşlarımızın bağlı olduğu il merkezi yerine başka bir ilin ilçesine yönlendirilmesi son derece yanlış bir karar olup derhal bu yanlıştan dönülmelidir.
Gelibolu ve Eceabat, Çanakkale’nin üvey evladı değildir. Genel Başkan Yardımcımız Özgür Ceylan, Çanakkale Milletvekilimiz İsmet Güneşhan TBMM kürsüsünden bu sorunu dile getirmiştir.
Gelin, vatandaşın sadece seyredebildiği köprüden geçmesini sağlayalım. Sadece yargıda değil, Yarımada’daki vatandaşlarımızın tüm devlet kurumlarına ulaşımını sağlayalım.”
Haber: Caner AKŞİT