Gelibolu Belediyesi ekipleri, yoğun yağışlarda yaşanabilecek su taşkınlarının önüne geçmek ve bölgedeki esnafın olumsuzluk yaşamaması amacıyla altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde altyapının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Celal Birsen Meydanı’ndaki mevcut menfezin kapasitesi artırılarak yağış sularının daha kontrollü şekilde tahliye edilmesi amacıyla çalışma gerçekleştiriliyor.
Mevcut Menfez Büyütülüyor
Çalışma kapsamında mevcut menfez genişletilerek, bölgede özellikle yoğun yağış dönemlerinde oluşabilecek yüksek su debisinin daha güvenli şekilde kontrol altına alınması hedefleniyor. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda menfezin çevresindeki yapı güçlendirilirken, yağmur ve yer altı sularının kontrollü bir biçimde tahliye edilmesine yönelik altyapı düzenlemesi yapılıyor.
Esnafın Mağduriyet Yaşamaması Hedefleniyor
Bölgede faaliyet gösteren esnafların yoğun yağışlardan olumsuz etkilenmemesi ve olası su taşkınlarının önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışma, aynı zamanda mevcut altyapının yağışlara karşı dayanıklılığının artırılmasını amaçlıyor.
Haber: Hilal GEZER