Bugun...

Balıkçılarda yeni sezon heyecanı

Küresel ısınmanın etkisiyle balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde gün geçtikçe sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Bu yıl sofralarda yeteri kadar yer almasının başlıca sebebi kaçak avlanma ve küresel ısınma olan balıkçılık için av yasağının sonuna gelindi. 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı, 1 Eylül’de sona erecek.
facebook-paylas
 Tarih: 28-08-2018 06:22:10

Balıkçılarda yeni sezon heyecanı

İlçemizdeki balıkçılar “Vira Bismillah” demek için gün sayıyor. Yaz boyunca teknelerinin ve ağlarının bakımını yapan balıkçılar, denize açılacakları günü beklemeye başladılar. İç Limandaki balıkçılar yeni sezon öncesi son hazırlıklarını tamamlıyor. Tüm hazırlıklarını bitirip avlanma yasağının kalkacağı 1 Eylül'ü bekleyeceklerini belirten ve ilçemizde “Burak Abi 2” isimli teknede baba mesleğini 40 yıldır icra eden Mehmet Küçük, bu yıl balık bereketinin inşallah palamut ile başlayacağını söyledi.
 “İSTAVRİTTEN UMUTLUYUZ”
“Sezon öncesi denizden çok umutlu olmadık.” diyen Küçük, “Ağustos ayı içerisinde batıdan gelen palamut balığı ve İstanbul boğazından çıkan bir istavrit var. Sahil kesiminde isi bol miktarda hamsi olduğunu tespit ettik. Bu balığın Sakarya, Zonguldak ve Ereğli bölgeleri tarafında avlanması bizlere umut verdi. Bu balığın göçü batıdan doğuya doğrudur. Eylül ayının 25'ine kadar doğuya gider. Ekim ayı gibi de batıya doğru gider ve İstanbul Boğazı’ndan tekrar geri döner. Palamut balığının Madagaskar Adası’na kadar gidip yavru yaptığı söylenir. Oradan da tekrar Karadeniz'e gelir ve burada yavrularını denizimiz tuzsuz olduğu için diğer denizlere göre içgüdüsel olarak balık burada yavrularını yetiştirir. İstavrit balığından da bu yıl çok umutluyuz.” ifadelerini kullandı.
“AMATÖR BALIKÇILAR DA YASAĞA UYSUN”
Denizdeki yokluğun tüm sebebini balıkçılara bağlıyor herkes. Aslında sahilde balık tutan amatör balıkçılar 5-6 santimetre ebadında balık tutuyorlar ve tek kişi 3 ile 5 kilo arasında balık tutuyor. Bunu tüm illerdeki amatör balıkçıların tuttukları kiloyu tutarsanız ciddi derecede bir küçük boyutta balık tutuyorlar.
Aslında yasaklar balığın üremesi ve kendisini toparlaması için yapılıyor. Türkiye'de balık yasaklarının yasak başladığında koruma amaçlı herkese yasak olmalıdır. Meslek olarak bu durum devam edilecekse herkese bu yasağa uymak zorundadır” dedi.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI