Tweet |
Bölgemizde hububat hasadının başlamasının ardından, bu yıl ilçemize yeni kurulan 8 siloluk ilave ile 34 bin ton kapasiteye ulaşan Kainat Lisanslı Depoculuk’a üreticiler ürünlerini getirmeye başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu yıl buğdaya iyi fiyat vermesi ile üreticilerin ürünlerini depolara getirmesi ile kısa sürede depolar doldu.
İlçemize yeni kurulan lisanslı depoculuk hakkında bilgi veren Kainat Lisanslı Depoculuk Trakya Bölge Sorumlusu Anıl Cankut, lisanslı depoculuk ile çiftçilerin ürününü istediği gibi şekillendirebileceğini dile getirdi. Kainat Lisanslı Depoculuk Trakya Bölge Sorumlusu Anıl Cankut, gazetemize verdiği bilgide lisanslı depoculukta mantığın gelen her ürünün ilk etapta emanet olarak geldiğini belirterek; “Lisanslı depolarda çiftçi yılın her döneminde ürün satabilir, arzu ederse ürününü emanette bekleterek ihtiyaç durumunda istediği tonajda satım yapabilir, Üstelik bunu hafta içi her gün kendisi Cep Telefonu veya bilgisayardan borsa sayfasına giriş yaparak gerçekleştirebilir. Çiftçinin ürünü depoya girdiği andan itibaren elektronik ürün senedi basarız. Buğdayın çeşidi ve tonajına göre üretici emanetteki ürününü oturduğu yerden borsa üzerinden satabilir. Bu yıl gelen mahsulün neredeyse %95’i piyasadaki en iyi fiyat olması sebebi ile TMO’ya satıldı. Piyasada buğdayın fiyatı 6 bin 400 lira bandında olması ve TMO buğdayın tonuna bin lira ek prim vermesi üretici tarafından tercih sebebi oldu.” dedi.
“Gelibolu’da Günlük 150-200 Arası Araç Alımı Yaptık”
34 bin ton kapasiteli depoların tam dolu olduğunu ve önümüzdeki yıl kapasite artırımına gideceklerini belirten Kainat Lisanslı Depoculuk Trakya Bölge Sorumlusu Cankut; “Lisanslı depolarda şu an kota uygulaması yok. Üretici elinde ne kadar ürünü varsa lisanslı depolara getirebilir. Bu yıl verimlerinde yüksek olması sebebi ile mevcut depolarımız hızlıca doldu kaldı. Önümüzdeki sezon için ilave silolar ile kapasite arttırımını planlıyoruz.” dedi
Kainat Lisanslı Depoculuk olarak Gelibolu’da günlük ortalama 150-200 arası araç alımı yaptık. Bu da günlük alım tonajının ortalama 2.500 – 3.000 ton olduğunu gösteriyor. Depolarımıza Gelibolu Yarımadası’ndaki her bölgeden ürün geldi. Önümüzdeki yıl 4 silo daha yapıp kapasitemizi 12 bin ton daha artırmak istiyoruz” dedi.
“Neden Lisanslı Depoya Ürün Vermeliyiz?”
• Tonunda 25 TL nakliye desteği
• Stopaj Muhafiyeti
• Analiz Desteği
• Elüs Senedi ile kredi imkanı
• Tonunda 6 TL kira desteği
Haber: Cevriye ŞAHİN