Bugun...

KELiMELERLE YARIŞMAYA HAZIR MISIN?

Gelibolu Özel İdol Yabancı Dil Eğitim Merkezi ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin İngilizce bilgilerini, kazanımlarını ölçmek ve öğrencilere eğlenerek yarışmalarına katkı sağlamak amacıyla ‘Who wants to be a summerschooler’ isimli İngilizce kelime ve kültür yarışması düzenledi.
facebook-paylas
 Tarih: 29-05-2018 08:39:51

KELiMELERLE YARIŞMAYA HAZIR MISIN?

Gelibolu Halk Eğitim Konferans salonunda yapılan yarışmaya çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçede eğitim veren 3 ortaokul ve 7 ilkokul olmak üzere toplam 10 okulun katılım gösterdiği yarışma, 26 Mayıs Cumartesi günü sabah 09:00’dan akşam 19:00’a kadar gün boyunca her okuldan ortalama 100 öğrenci şeklinde yarıştılar. Cumartesi günü gün boyu süren bilgi yarışmasında finale kalan 4 ortaokul ve 4 ilkokul öğrencileri kıyasıya yarıştı ve final sonunda izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Birinci, ikinci ve üçüncülüğü alan öğrenciler çeşitli hediyeler ile yarışmadan mutlu ayrıldılar.
İlkokullar ve ortaokullar arası yapılan İngilizce kelime yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. Özel İdol Yabancı Dil Eğitim Merkezi İngilizce zümre öğretmenlerinin öncelikle büyük bir titizlilikle hazırladıkları yarışma için önce yürütme kurulu oluşturuldu. Oluşturulan yürütme kurulu ve soru hazırlama komisyonu ve hazırlama komisyonu tarafından hazırlanan sorular yarışma için büyük bir titizlikle hazırlandı. 1 Mart 2017’de başlayan hazırlıklar, 60 günlük aradan içerisinde tamamlanarak yarışmaya hazır hale getirildi. İngilizce kelime yarışmasına katılan her öğrenciye Gelibolu Özel İdol Yabancı Dil Eğitim Merkezi’nin her sene yaz aylarında düzenlenen ve Türk ve Yabancı eğitmenler eşliğindeki 5 haftalık yaz kampı indirimi verildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere Gelibolu Özel İdol Yabancı Dil Eğitim Merkezi tarafından hediyeler verildi. Yarışma sonunda konuşma yapan Gelibolu Özel İdol Yabancı Dil Eğitim Merkezi İngilizce bölüm başkanı Simge Bark "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin özverisi ile bu güzel organizasyonu titizlikle ve heyecanlı bir şekilde düzenledik. İlçemizde yaptığımız tüm kültür etkinliklerine en büyük desteği veren ilçedeki tüm öğrenciler ve öğretmenler adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yarışma sonunda tüm öğrencilere kurumumuz tarafından hediyeler de verildi. İlçemizdeki ilkokullar ve ortaokullar arası yaptığımız bilgi ve kültür yarışmasının öğrencilerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmaları yapmamızdaki amacımız öğrenciler arasında birlik beraberliği pekiştirmek ve öğrenciler içinde tatlı bir rekabet yaratıp İngilizce bilgi seviyelerini yükseltmek. Ayrıca, en önemlisi küreselleşen dünyanın ortak dili olan İngilizce’yi sevdirmek. Öğretmenlerimiz Mart ayının ilk haftasından itibaren gece gündüz demeden soru hazırladılar. Yaklaşık 350 soru hazırlandı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

HABER: SEDEN BOZKURT

  Bu haber 829 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI